НАЧАЛО Алткойни

Етериум китовете не продават – какво означава това за цената

16.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум китовете не продават – какво означава това за цената

Неотдавнашните настроения на пазара на криптовалути взеха възходящ обрат, особено наблюдаван при Етериум (ETH). На фона на този подем цената на ETH скочи, допълнена от сигнал за покупка, което предполага потенциал за по-нататъшно движение нагоре.

Етериум претърпя значителна корекция на цената миналата седмица, понижавайки се до $2,860, преди да започне да се възстановява. Към момента на писане на статията алткойнът се търгува за $2,930, като може да се похвали с пазарна капитализация от около $352 милиарда.

Това съживяване на цената не беше незабелязано, като крипто анализаторът Али Мартинез се обърна към социалните медии, за да подчертае появата на сигнал за покупка на графиката на ETH, намеквайки за възможно възстановяване в краткосрочен до средносрочен план.

Допълнителен анализ на показателите на ETH разкри интригуващи прозрения. По-внимателен поглед към данните на CryptoQuant показват значително увеличение на ETH резервите на борсите през последните дни, сигнализирайки засилен натиск за продажба на пазара.

Въпреки това, на фона на тази активност, предлагането на Етериум, държано от топ адресите, остана относително стабилнилно, което предполага, че големите инвеститори са се въздържали от предприемане на мащабни ходове.

При оценката на устойчивостта на възходящия импулс на Етериум, вниманието беше насочено към данните на Glassnode, които разкриха спад в съотношението мрежа към стойност (NVT) на ETH през изминалата седмица, което показва подценен статус и предполага по-голяма вероятност за поскъпване на цената.

Освен това съотношението MVRV (Пазарна капитализация/Реализирана стойност) на ETH показа значително подобрение през последните дни, което сигнализира за промяна към възходящи настроения. Към момента  MVRV възлиза на -0.68%, придружено от повишаване на претеглените настроения (weighted sentiment) около ETH.

Техническите индикатори също изиграха основна роля при формирането на очакванията. Трябва да се отбележи, че MACD прогнозира бичи кросоувър, осигурявайки допълнителна подкрепа на идеята за продължително рали.

На фона на този оптимизъм обаче се появиха някои предупредителни сигнали от индикатори като индекса на относителната сила (RSI) и индекса на паричните потоци (MFI), които показват лек низходящ тренд. Тези нюансирани наблюдения предполагат сложен пазарен пейзаж, изискващ внимателна навигация на фона на преобладаващите възходящи настроения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор с огромни печалби от меме криптовалута след победата на Тръмп в съда

Проницателен крипто търговец е постигнал значителни печалби, като е инвестирал в меме монетата MAGA (TRUMP), която наскоро достигна исторически връх.

30.05.2024 7:30 2 мин. четене

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.