НАЧАЛО Други

Чарлз Хоскинсън критикува Биткойн общността

септември 9, 2022 16:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарлз Хоскинсън критикува Биткойн общността

Основателят на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън се нахвърли върху Биткойн максималистите, след като потребител на Twitter го обвини, че е в състояние да промени предлагането на ADA.

Предлагането на ADA е ограничено до 45 милиарда. Хоскинсън отхвърли обвинението и нарече Биткойн максималистите „отвъд глупави“. Освен това основателят на Cardano заяви, че не може дори да забърза хард форка Vasil, за което всички настояват.

Това обаче не е първият път, в който Хоскинсън се нахвърля върху Биткойн (BTC) максималистите. През юли той ги нарече „най-трудните, токсични и безполезни хора, с които може да се общува“. Това беше в отговор на коментар на бившия главен изпълнителен директор на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, който заяви, че всичко освен Биткойн, е ценна книга или измама.

Хоскинсън опроверга това, като заяви, че Cardano е по-децентрализиран от Биткойн и има много повече приложения от BTC, който се ползва само средство за съхранение на стойност. Освен това той каза още, че потребителите купуват ADA не за да спекулират, а за да купуват различни продукти и услуги.

Дали Cardano се стреми към нов връх?

Cardano влезе в топ 10 на най-купуваните криптовалути от китовете на BSC. Алткойнът беше най-купуваната криптовалута сред топ 2,000 от най-големите BSC китове в рамките на последните 24 часа.

Важно е обаче да се отбележи, че тези ADA токени, притежавани от китовете във веригата на BNB, не са ADA токени, съхранявани в блокчейна на Cardano. По-скоро това е токенизирана форма на криптовалутата върху тази мрежа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Наградените в церемонията за ‘Златна топка’ ще получат и NFT


Действието на китовете най-вероятно се дължи на две събития. Първо, предстоящата актуализация Vasil привлича вниманието на всички. Надграждането е планирано да се осъществи на 22 септември. Второ, съвместимият с Vasil портфейл Daedalus беше пуснат онлайн вчера.

Daedalus е портфейл с пълен нод (възел), който изтегля цяло копие на блокчейна на Cardano и независимо проверява всяка транзакция в историята му, за разлика от ‘light’ портфейли (като Yoroi, Adalite и др.). Вместо централно разположени сървъри на трети страни, това предлага на потребителите най-високо ниво на сигурност и напълно надеждна работа.

Към момента на публикуване ADA се търгува на цена от $0.49, което е 3.5% ръст през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене