НАЧАЛО Други

Чарлз Хоскинсън критикува Биткойн общността

септември 9, 2022 16:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарлз Хоскинсън критикува Биткойн общността

Основателят на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън се нахвърли върху Биткойн максималистите, след като потребител на Twitter го обвини, че е в състояние да промени предлагането на ADA.

Предлагането на ADA е ограничено до 45 милиарда. Хоскинсън отхвърли обвинението и нарече Биткойн максималистите “отвъд глупави”. Освен това основателят на Cardano заяви, че не може дори да забърза хард форка Vasil, за което всички настояват.

Това обаче не е първият път, в който Хоскинсън се нахвърля върху Биткойн (BTC) максималистите. През юли той ги нарече “най-трудните, токсични и безполезни хора, с които може да се общува”. Това беше в отговор на коментар на бившия главен изпълнителен директор на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, който заяви, че всичко освен Биткойн, е ценна книга или измама.

Хоскинсън опроверга това, като заяви, че Cardano е по-децентрализиран от Биткойн и има много повече приложения от BTC, който се ползва само средство за съхранение на стойност. Освен това той каза още, че потребителите купуват ADA не за да спекулират, а за да купуват различни продукти и услуги.

Дали Cardano се стреми към нов връх?

Cardano влезе в топ 10 на най-купуваните криптовалути от китовете на BSC. Алткойнът беше най-купуваната криптовалута сред топ 2,000 от най-големите BSC китове в рамките на последните 24 часа.

Важно е обаче да се отбележи, че тези ADA токени, притежавани от китовете във веригата на BNB, не са ADA токени, съхранявани в блокчейна на Cardano. По-скоро това е токенизирана форма на криптовалутата върху тази мрежа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Наградените в церемонията за ‘Златна топка’ ще получат и NFT


Действието на китовете най-вероятно се дължи на две събития. Първо, предстоящата актуализация Vasil привлича вниманието на всички. Надграждането е планирано да се осъществи на 22 септември. Второ, съвместимият с Vasil портфейл Daedalus беше пуснат онлайн вчера.

Daedalus е портфейл с пълен нод (възел), който изтегля цяло копие на блокчейна на Cardano и независимо проверява всяка транзакция в историята му, за разлика от ‘light’ портфейли (като Yoroi, Adalite и др.). Вместо централно разположени сървъри на трети страни, това предлага на потребителите най-високо ниво на сигурност и напълно надеждна работа.

Към момента на публикуване ADA се търгува на цена от $0.49, което е 3.5% ръст през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.