НАЧАЛО Други

Чарлз Хоскинсън коментира критиките на Джак Дорси към PoS

септември 15, 2022 14:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарлз Хоскинсън коментира критиките на Джак Дорси към PoS

Създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън призова бившия главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси да не слага всички протоколи за доказателство за залог под общ знаменател.

Хоскинсън казва, че Substack публикацията, която той е споделил в профила си, ще накара Биткойн максималистите да повярват, че блокчейнът на Cardano също разполага със ‘slashing’ – функция, която дава възможност да се наказват злонамерените участници в мрежата, за да се обезкуражат други такива да се държат по подобен начин.

Смята се, че възможността за използване на икономически санкции, за да се оскъпят 51% от атаките е едно от основните предимства на консенсусния механизъм за доказателство за залог (PoS). Привържениците на Биткойн обаче разглеждат тази система за отрицателни стимули като основен недостатък.

Струва си да се отбележи, че прилагането на PoS от Cardano не изисква slashing. Блокчейнът има уникална схема за разпределяне на възнагражденията, която стимулира [притежателите] на дялове да се държат рационално. Разпределянето на предлагането на ADA на притежателите чрез динамиката на свободния пазар засилва децентрализацията на блокчейна, като по този начин го прави по-устойчив на атаки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сливането на Етериум (ETH) премина успешно


Успешна атака срещу Cardano би изисквала някой да притежава мнозинството от всички заложени монети, за да има доминация в консенсуса на мрежата, което би я направило изключително скъпа. Следователно е много вероятно ирационалните злонамерени участници да успеят да сформират само маргинална група.

Ако някой оператор на пул стане некоректен, делегатите просто ще го изоставят, като по този начин ще се уверят, че този некоректен пул няма да бъде избран за създаването на нови блокове.

Освен това злонамерените участници в мрежата така или иначе ще бъдат финансово източени, поради което slashing-a не би могъл да предотврати такава атака.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

На 31 май екипът на мултиверижния протокол Multichain направи съобщение, в което заяви, че среща трудности да се свърже със своя главен изпълнителен директор, който е идентифициран само като “Zhaojun”.

юни 1, 2023 9:00 2 мин. четене

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.