НАЧАЛО Други

Чанпен Джао предполагаемо получил над $400 милиона от Binance.US

февруари 18, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао предполагаемо получил над $400 милиона от Binance.US

На 16 февруари Reuters съобщи, че Binance.US, работеща под името BAM Trading, е прехвърлила около $404 милиона от сметка в Silvergate Bank на фирма за търговия, управлявана от главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао, наречена Merit Peak Ltd.

Този трансфер е извършен в края на 2020 г. и първото тримесечие на 2021 г.

Докладът предполага, че главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао има възможна финансова връзка с Binance.US, въпреки че от 2019 г. насам двете компании работят отделно. Той също така предполага, че Binance може да има контрол върху финансите на Binance.US.

Според регулаторите, цитирани от Reuters, липсата на публично оповестяване по този въпрос е създала конфликт на интереси. Въпреки това медията не можа да определи източника на прехвърлените средства и дали те принадлежат на клиенти на Binance.US.

Внезапното напускане на бившия главен изпълнителен директор на Binance.US, Катрин Коули, по същото време, когато са извършени тези транзакции, повдига допълнителни въпроси.

Съобщава се, че Коули е забелязала необичайните транзакции и е разпитала персонала на Binance.US, преди да напусне фирмата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо SEC може би никога няма да повдигне обвинения срещу Cardano


Binance.US не коментира транзакциите, но твърди, че информацията, получена от Reuters, не е релевантна. Binance.US също така заяви, че Merit Peak не използва нейните услуги за търговия, а Reuters съобщи, че оттогава дейността на Merit Peak е прекратена.

Тази връзка между Binance.US и Merit Peak привлече вниманието през февруари 2022 г., когато се появиха съобщения, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ разследва различни партньори на борсата, включително Binance.US, която за първи път получи призовка през 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене