НАЧАЛО Други

Чанпен Джао коментира обезценяването на USDC и ролята на банките

март 12, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао коментира обезценяването на USDC и ролята на банките

Мечият пазар през 2022 г. беше един от най-тежките в историята на криптовалутите и много големи имена от индустрията си изпатиха.

Миналата година станахме свидетели на нещо подобно на ефекта на доминото като се започне от срива на Terra (LUNA) и стабилната монета UST, което доведе до гибелта на много компании като 3AC, Genesis и Celsius.

Сривът на UST доведе до загуби за милиарди, което изненада инвеститорите и ги накара да изпитват страх и предпазливост. Това от своя страна накара регулаторните органи да насочат погледа си към крипто индустрията.

Провалът на Terra накара главния изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао да предположи, че традиционните банки представляват риск за стабилните монети, които обикновено са обвързани 1:1 с фиатни валути, като например щатския долар, след неотдавнашното обезценяване на USD Coin (USDC) на Circle.

Circle обяви, че Silicon Valley Bank (SVB) не е обработила искането ѝ за теглене на $3.3 милиарда, което накара голяма част от крипто пазара да разпродаде своите USDC, което доведе до загуба на обвързаността на стабилната монета.

Джао обвини банки като SVB, че увеличават рисковете за стабилните монети, участвайки пряко в дестабилизирането на цените на USDC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Предстоят още банкови сривове


Главният изпълнителен директор на Binance цитира неуспешното пускане на алгоритмична стабилна монета от До Куон, заявявайки:

До Куон всъщност имаше правилната идея, но се провали с изпълнението.

Някои инвеститори предвидиха възможността за обезценяване на USDC и продадоха притежаваните от тях активи, за да избегнат загуби. След разпродажбата цената на USDC падна под $0.9.

Към момента на писане на статията USDC се търгува за около $0.97, с пазарна капитализация от $39.5 милиарда и обем на търговията от $10.3 милиарда през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене