НАЧАЛО Други

Чанпен Джао коментира обезценяването на USDC и ролята на банките

12.03.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао коментира обезценяването на USDC и ролята на банките

Мечият пазар през 2022 г. беше един от най-тежките в историята на криптовалутите и много големи имена от индустрията си изпатиха.

Миналата година станахме свидетели на нещо подобно на ефекта на доминото като се започне от срива на Terra (LUNA) и стабилната монета UST, което доведе до гибелта на много компании като 3AC, Genesis и Celsius.

Сривът на UST доведе до загуби за милиарди, което изненада инвеститорите и ги накара да изпитват страх и предпазливост. Това от своя страна накара регулаторните органи да насочат погледа си към крипто индустрията.

Провалът на Terra накара главния изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао да предположи, че традиционните банки представляват риск за стабилните монети, които обикновено са обвързани 1:1 с фиатни валути, като например щатския долар, след неотдавнашното обезценяване на USD Coin (USDC) на Circle.

Circle обяви, че Silicon Valley Bank (SVB) не е обработила искането ѝ за теглене на $3.3 милиарда, което накара голяма част от крипто пазара да разпродаде своите USDC, което доведе до загуба на обвързаността на стабилната монета.

Джао обвини банки като SVB, че увеличават рисковете за стабилните монети, участвайки пряко в дестабилизирането на цените на USDC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Предстоят още банкови сривове


Главният изпълнителен директор на Binance цитира неуспешното пускане на алгоритмична стабилна монета от До Куон, заявявайки:

До Куон всъщност имаше правилната идея, но се провали с изпълнението.

Някои инвеститори предвидиха възможността за обезценяване на USDC и продадоха притежаваните от тях активи, за да избегнат загуби. След разпродажбата цената на USDC падна под $0.9.

Към момента на писане на статията USDC се търгува за около $0.97, с пазарна капитализация от $39.5 милиарда и обем на търговията от $10.3 милиарда през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.