НАЧАЛО Биткойн

CEO-то на Kraken остава оптимист за Биткойн

август 17, 2022 14:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на Kraken остава оптимист за Биткойн

Главата на крипто борсата Kraken Джеси Пауъл наскоро заяви пред Bloomberg, че все още е оптимист по отношение на Биткойн.

 

Главният изпълнителен директор на базираната в Сан Франциско крипто борса Kraken наскоро заяви пред Bloomberg, че все остава оптимистично настроен за Биткойн. Той шеговито спомена, че се надява до края на 2022 г. да може да купи Bugatti с един Биткойн.

Не бих заложил срещу Биткойн” 

Пауъл се присъедини към Bloomberg Exclusive, където коментира прогнозите си от миналата година. 

Когато Пауъл беше домакин на същото предаване през 2021 г., той каза: 

Вероятно до края на годината [2021 г.] ще бъде един Биткойн за Ламбо, а веjроятно до края на следващата година [2022 г.] ще бъде един Биткойн за Бугати.

По това време BTC се движеше около $48,000. Той не се отдръпна, когато Пауъл напомни за прогнозите си от 26 август. 

Макар да спомена, че не е очаквал крипто зимата да удари толкова силно, той все пак заяви, че очаква до края на 2022 г. да се купи едно Бугати с един Биткойн.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува около $23,880, а моделите на луксозната марка автомобили Бугати варират между $1.9 и $3.3 милиона.

Пауъл продължи, като заяви, че все още е много оптимистично настроен към Биткойн:

„Отново купих Биткойн на $18,000, щастлив съм да го кача отново нагоре. Все още съм бичи настроен в дългосрочен план, фундаменталните показатели продължават да се подобряват. Никога не бих заложил срещу Биткойн.“

Много ръководители на криптокомпании също са оптимистично настроени към най-голямата криптовалута и смятат, че той ще започне да се покачва стремглаво след края на мечия пазар.

Старши стратегът на Bloomberg Майк МакГлоун заяви, че очаква Биткойн да достигне $100,000 до 2025 г. МакГлоун сподели, че не знае кога Биткойн ще намери своя минимум, но е неизбежно да се покачи, след като това стане.

Kraken се задържа сред тежките пазарни условия

При старта на крипто зимата, повечето големи крипто борси съкратиха част от персонала си. Kraken се противопостави на тази тенденция, което предполага, че компанията не изпитва финансови затруднения да поддържа своя персонал от 3,200 души.

Въпреки това борсата е имала други проблеми. На 15 юни 2022 г. главният изпълнителен директор на Kraken стана обект на дискусии, тъй като се твърди, че е критикувал служителите, твърдейки, че те не са добре приспособени към културата на компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital


Според доклад на New York Times, Пауъл е създал токсична среда, като е „започнал културна война“ в Kraken.

Месец по-късно, през юли 2022 г., Министерството на финансите на САЩ започна разследване на Kraken, за да открие дали тя е нарушила санкциите на САЩ, като е позволила на потребители от санкционирани региони да търгуват с крипто активи. 

САЩ бяха наложили санкции на Иран, Северна Корея, Куба, Сирия и някои части на Украйна. Когато Министерството на финансите започна разследването, беше известно, че Kraken е позволила на потребители от Иран, Сирия и Куба да търгуват на платформата им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене