НАЧАЛО Регулации

CEO-то на FTX коментира подхода на SEC към регулиране

юли 25, 2022 8:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на FTX коментира подхода на SEC към регулиране

Главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид коментира федералния надзор върху криптовалутите.

Шефът на една от най-големите компании за криптовалути смята, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ще отговаря за регулирането на токените, които се квалифицират като ценни книжа. 


В същото време Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) ще има контрол върху тези токени, които имат характеристиките на стоки.


Коментарите на Банкман-Фрид идват точно след последния сблъсък на Coinbase със SEC. Агенцията определи, че най-малко девет криптовалути, изброени от борсата за криптовалути, са нерегистрирани ценни книжа. 


Регулаторът по същество посочи, че повечето токени, изброени от Coinbase, попадат в тази категория. Тъй като обаче в жалбата не се посочват нито компаниите, стоящи зад токените, нито борсата, те не могат да се защитят в съда. 


Борсата отвърна на твърденията на SEC в публикация в блога си, като заяви, че не изброява ценни книжа на платформата си. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Santiment разкрива на какво може да се дължи скорошния подем на пазара

Coinbase също така поиска от регулатора „конкретна“ регулаторна рамка за криптовалутите. Борсата обвини SEC, че се опитва да вкара всички криптовалути в своята юрисдикция, въпреки че те не са ценни книжа. Това до голяма степен отразява скорошната критика на Том Емър, който е представител на Минеоста. 


Както отразихме от CryptoDnes, Емър Комисията по ценни книжа и борси противоконституционно разширява ролята си по отношение на дигиталните активи, като кани компании извън регулаторната си сфера да дойдат, за да обсъдят политиката си с тях, само за да причака тези компании с действия по прилагане на законодателството.

През октомври миналата година Coinbase заяви, че правителството на САЩ трябва да създаде специфичен за криптовалутите регулатор, като по този начин обезсили SEC. В началото на юни Банкман-Френд заяви, че федералната регулация е „добра“ за криптовалутите в интервю за CNBC. През януари той прогнозира, че тази година ще донесе повече регулаторна яснота.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене