НАЧАЛО Други

CEO-то на BitMex напусна поста си – какво следва?

октомври 25, 2022 20:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на BitMex напусна поста си – какво следва?

Александър Хьоптнер напуска поста си на главен изпълнителен директор на крипто борсата BitMex след по-малко от две години работа в компанията.

След напускането на Хьоптнер – Стефан Лутц е назначен за временен главен изпълнителен директор на компанията, като ще продължи да изпълнява функцията на финансов директор.

От BitMex споделиха, че ще продължат да предоставят иновативни продукти за крипто търговия и стабилна среда за търговия на техните клиенти.

Хьоптнер се присъедини към BitMex през януари 2021 г. Преди това той е заемал позиции в Deutsche Börse AG, Börse Stuttgart и е ръководил Euwax AG, като е играл роля в изграждането на Bison, дъщерно дружество за крипто търговия на Börse Stuttgart. 

Хьоптнер пое поста от Вивиен Ху, която беше назначена за временен главен изпълнителен директор от 100x Group, компанията зад BitMex, след като съоснователят и главен изпълнителен директор Артър Хейс трябваше да се оттегли след съдебни дела повдигнати от Комисията за търговия със стокови фючърси и от Министерството на правосъдието (CFTC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH) е комодити, твърди ръководителя на CFTC


BitMex беше считана за лидер в областта на криптовалутните деривати. Сега крипто компании като Coinbase, FTX и традиционни пазарни участници като CME Group крадат от пазарния ѝ дял.

Напускането на Хьоптнер идва в момент, когато в цялата индустрия се наблюдава отлив на ръководни кадри. Много топ мениджъри от водещи крипто компании като NYDIG, OpenSea и FTX се оттеглиха от постовете си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.