НАЧАЛО Други

CEO-то на BitMex напусна поста си – какво следва?

октомври 25, 2022 20:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на BitMex напусна поста си – какво следва?

Александър Хьоптнер напуска поста си на главен изпълнителен директор на крипто борсата BitMex след по-малко от две години работа в компанията.

След напускането на Хьоптнер – Стефан Лутц е назначен за временен главен изпълнителен директор на компанията, като ще продължи да изпълнява функцията на финансов директор.

От BitMex споделиха, че ще продължат да предоставят иновативни продукти за крипто търговия и стабилна среда за търговия на техните клиенти.

Хьоптнер се присъедини към BitMex през януари 2021 г. Преди това той е заемал позиции в Deutsche Börse AG, Börse Stuttgart и е ръководил Euwax AG, като е играл роля в изграждането на Bison, дъщерно дружество за крипто търговия на Börse Stuttgart. 

Хьоптнер пое поста от Вивиен Ху, която беше назначена за временен главен изпълнителен директор от 100x Group, компанията зад BitMex, след като съоснователят и главен изпълнителен директор Артър Хейс трябваше да се оттегли след съдебни дела повдигнати от Комисията за търговия със стокови фючърси и от Министерството на правосъдието (CFTC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH) е комодити, твърди ръководителя на CFTC


BitMex беше считана за лидер в областта на криптовалутните деривати. Сега крипто компании като Coinbase, FTX и традиционни пазарни участници като CME Group крадат от пазарния ѝ дял.

Напускането на Хьоптнер идва в момент, когато в цялата индустрия се наблюдава отлив на ръководни кадри. Много топ мениджъри от водещи крипто компании като NYDIG, OpenSea и FTX се оттеглиха от постовете си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене