НАЧАЛО Други

Чанпен Джао говори за DeFi и CeFi

10.10.2022 15:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао говори за DeFi и CeFi

Главният изпълнителен директор на Binance - Чанпен Джао публикува статия на официалния уебсайт на компанията за своите виждания относно децентрализацията и централизацията.

Джао сподели в публикация, че децентрализацията е по-скоро средство за постигане на целта отколкото самата цел.
Според него главната цел е свобода, сигурност и лекота на използване.

По същество смятам, че първото нещо, което трябва да се разбере е, че децентрализацията не е бинарна и не е едноизмерна. Тя има множество аспекти. Всеки аспект е с градиентна скала, а не просто черно-бял.

Според него хората имат убеждението, че притежаването на техните частни ключове е форма на децентрализация. Също така смята за правилно мнението, че услугите на TrustWallet са децентрализирани, а на Binance централизирани.

Той говори и за примерите със себе си и веригата на BNB, Етериум (ETH) и Виталик, както и с Биткойн (BTC) и адресите [които държат по-голямата част от монетите]. Чанпен цитира всички тези различни примери, за да утвърди факта, че децентрализацията има различни аспекти.

Главният изпълнителен директор на Binance цитира мнението на хората, че “добивът на Биткойн е твърде централизиран, защото първите 2 или 3 добивни пула контролират повече от 51% от хеширащата мощност“. Това според Джао също е вярно и е една от причините, поради които хората защитават блокчейн с доказателство за залог.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Доминантността на актива започва да се възстановява


Веригата на BNB често се свързва с мен , но аз съм далеч по-малко ангажиран с техническото развитие на веригата на и нейната постоянно разрастваща се екосистема. Отново повтарям, че това не е абсолютна, а градиентна скала.

Може да чуете хора да казват, че Етериум е централизиран, защото Виталик може да оказва силно влияние върху посоката му. Това е вярно. Блокчейн веригите с ясно свързани основатели имат този недостатък. Биткойн е по-децентрализиран в това отношение.

Джао добави, че Binance са привърженици на децентрализацията.

Защото не искаме няколко централизирани структури да имат неограничена власт над нас, да ни налагат непосилни такси, да контролират как харчим парите си след облагане с данъци и т.н. Искаме да дадем власт, контрол и свобода на хората.

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС иска да зареже долара и да използва криптовалути за търговия

Председателят на Комитета за финансовия пазар към Държавната дума на Русия Анатолий Аксаков наскоро обяви, че БРИКС активно проучва възможността за замяна на щатския долар с криптовалута за търговия.

21.04.2024 8:00 2 мин. четене

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

20.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.