НАЧАЛО Други

Чанпен Джао говори за DeFi и CeFi

октомври 10, 2022 15:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао говори за DeFi и CeFi

Главният изпълнителен директор на Binance - Чанпен Джао публикува статия на официалния уебсайт на компанията за своите виждания относно децентрализацията и централизацията.

Джао сподели в публикация, че децентрализацията е по-скоро средство за постигане на целта отколкото самата цел.
Според него главната цел е свобода, сигурност и лекота на използване.

По същество смятам, че първото нещо, което трябва да се разбере е, че децентрализацията не е бинарна и не е едноизмерна. Тя има множество аспекти. Всеки аспект е с градиентна скала, а не просто черно-бял.

Според него хората имат убеждението, че притежаването на техните частни ключове е форма на децентрализация. Също така смята за правилно мнението, че услугите на TrustWallet са децентрализирани, а на Binance централизирани.

Той говори и за примерите със себе си и веригата на BNB, Етериум (ETH) и Виталик, както и с Биткойн (BTC) и адресите [които държат по-голямата част от монетите]. Чанпен цитира всички тези различни примери, за да утвърди факта, че децентрализацията има различни аспекти.

Главният изпълнителен директор на Binance цитира мнението на хората, че „добивът на Биткойн е твърде централизиран, защото първите 2 или 3 добивни пула контролират повече от 51% от хеширащата мощност„. Това според Джао също е вярно и е една от причините, поради които хората защитават блокчейн с доказателство за залог.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Доминантността на актива започва да се възстановява


Веригата на BNB често се свързва с мен , но аз съм далеч по-малко ангажиран с техническото развитие на веригата на и нейната постоянно разрастваща се екосистема. Отново повтарям, че това не е абсолютна, а градиентна скала.

Може да чуете хора да казват, че Етериум е централизиран, защото Виталик може да оказва силно влияние върху посоката му. Това е вярно. Блокчейн веригите с ясно свързани основатели имат този недостатък. Биткойн е по-децентрализиран в това отношение.

Джао добави, че Binance са привърженици на децентрализацията.

Защото не искаме няколко централизирани структури да имат неограничена власт над нас, да ни налагат непосилни такси, да контролират как харчим парите си след облагане с данъци и т.н. Искаме да дадем власт, контрол и свобода на хората.

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене