НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Доминантността на актива започва да се възстановява

октомври 9, 2022 20:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Доминантността на актива започва да се възстановява

От месеци насам Биткойн се опитва да възстанови ключовите си нива, но не успява да разпали по-значителен възход. Мечките, заедно с рисковите макроикономически условия, блокират пътя на най-голямата криптовалута.

В последно време обаче на хоризонта на Биткойн започнаха да се появяват окуражаващи знаци. Едното тях е, че в момента доминантността на актива държи стабилно на нивото на подкрепа от 2018 г., откъдето отскочи нагоре.

Доминантността на Биткойн, в своята основна същност, е съотношението на пазарната капитализация на BTC към тази на останалата част от крипто пазара. Нарастващата цифра обикновено показва, че активът добавя стойност към пазарната си капитализация с по-бързи темпове и обратно.

От миналата година насам доминантността на Биткойн е достигала горепосоченото ниво на подкрепа няколко пъти. Нито веднъж обаче не го е пробивала напълно. И така, означава ли това, че Биткойн може потенциално да достигне дъно около това ниво и да отскочи оттук?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Офлайн плащанията могат да станат реалност с Lightning мрежата


Какво казват индикаторите за Биткойн?

На този етап множество показатели сочат, че пазарът е на прага да завърши своята капитулация. Нека първо разгледаме разходната база на краткосрочните и дългосрочните ходлъри. Както е илюстрирано по-долу, реализираната цена на LTH (краткосрочни притежатели) и реализираната цена на STH (дългосрочни притежатели) току-що се пресякоха. Това се е случвало само три пъти в миналото и всеки път Биткойн е отскачал на ценовия фронт след пресичането.

chart12

Освен това тримесечната нетна реализирана печалба/загуба също се колебае на отрицателна територия в последно време. В повечето случаи в миналото активът се е възстановявал скоро след оформянето на подобен сценарий. Потвърждавайки същото, Ясин Елманджра – анализатор в Ark Invest – наскоро написа в Twitter:

Съотношението нетна реализирана печалба-загуба предполага, че пазарът завършва цикличната си капитулация.

chart 66

Както бе посочено по-горе, в момента има очевидни признаци, маркиращи циклично дъно. Все още обаче е твърде рано да се направи окончателно заключение. Така че най-добре би било да се изчака установяването на конкретен обръщащ тренд, преди да се правят каквито и да било заключения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене