НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Доминантността на актива започва да се възстановява

октомври 9, 2022 20:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Доминантността на актива започва да се възстановява

От месеци насам Биткойн се опитва да възстанови ключовите си нива, но не успява да разпали по-значителен възход. Мечките, заедно с рисковите макроикономически условия, блокират пътя на най-голямата криптовалута.

В последно време обаче на хоризонта на Биткойн започнаха да се появяват окуражаващи знаци. Едното тях е, че в момента доминантността на актива държи стабилно на нивото на подкрепа от 2018 г., откъдето отскочи нагоре.

Доминантността на Биткойн, в своята основна същност, е съотношението на пазарната капитализация на BTC към тази на останалата част от крипто пазара. Нарастващата цифра обикновено показва, че активът добавя стойност към пазарната си капитализация с по-бързи темпове и обратно.

От миналата година насам доминантността на Биткойн е достигала горепосоченото ниво на подкрепа няколко пъти. Нито веднъж обаче не го е пробивала напълно. И така, означава ли това, че Биткойн може потенциално да достигне дъно около това ниво и да отскочи оттук?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Офлайн плащанията могат да станат реалност с Lightning мрежата


Какво казват индикаторите за Биткойн?

На този етап множество показатели сочат, че пазарът е на прага да завърши своята капитулация. Нека първо разгледаме разходната база на краткосрочните и дългосрочните ходлъри. Както е илюстрирано по-долу, реализираната цена на LTH (краткосрочни притежатели) и реализираната цена на STH (дългосрочни притежатели) току-що се пресякоха. Това се е случвало само три пъти в миналото и всеки път Биткойн е отскачал на ценовия фронт след пресичането.

chart12

Освен това тримесечната нетна реализирана печалба/загуба също се колебае на отрицателна територия в последно време. В повечето случаи в миналото активът се е възстановявал скоро след оформянето на подобен сценарий. Потвърждавайки същото, Ясин Елманджра – анализатор в Ark Invest – наскоро написа в Twitter:

Съотношението нетна реализирана печалба-загуба предполага, че пазарът завършва цикличната си капитулация.

chart 66

Както бе посочено по-горе, в момента има очевидни признаци, маркиращи циклично дъно. Все още обаче е твърде рано да се направи окончателно заключение. Така че най-добре би било да се изчака установяването на конкретен обръщащ тренд, преди да се правят каквито и да било заключения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.