НАЧАЛО Други

Ценна книга ли е стейкингът?

февруари 13, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ценна книга ли е стейкингът?

Ръководителите на Kraken и Coinbase, главният изпълнителен директор Джеси Пауъл и главният юридически директор Пол Гревал, изразиха разочарованието си от неотдавнашните действия на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу стейкинга на криптовалути.

Председателят на SEC Гари Генслер заяви, че Kraken не е успяла да информира правилно обществеността за рисковете, свързани със стейкинга на дигитални активи в нейната платформа. Пауъл обаче оспори това твърдение и посочи, че спазването на необходимите регулаторни изисквания би било лесен процес.

Гревал взе отношение по въпроса като заяви, че стейкинга е легитимна форма на инвестиция за притежателите на дигитални активи и че правилата и регулациите могат да отговорят на всички опасения. Той отговори на често срещани въпроси относно стейкинга и обясни, че това е начин да се печелят награди, като се помага за сигурността на блокчейн.

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano (ADA), коментира неясната позиция на SEC по отношение на стейкинга на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Очертава се голямо движение за алткойна


Той отбеляза, че действията на SEC за принудително изпълнение срещу Kraken може да са се основавали на структурата на нейната услуга за стейкинг, но не и на самите базови активи.

Хоскинсън подчерта, че стейкинг механиката не превръща базовия актив в ценна книга и че е възможно стоките, като пшеница или злато, да бъдат структурирани като ценни книжа, без да се засяга техният основен характер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене