НАЧАЛО Други

Цените на петролът продължават да вървят нагоре след скорошната среща на ОПЕК+

06.06.2024 12:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петролът продължават да вървят нагоре след скорошната среща на ОПЕК+

В четвъртък цените на петрола продължиха да се покачват, подкрепени от нарастващите очаквания за намаляване на лихвените проценти през септември от Федералния резерв на САЩ.

Фючърсите на суровия петрол тип „Brentпоскъпнаха с 0.37% до $78.78 за барел, а фючърсите на американския суров петрол тип „West Texas Intermediate (WTI)“ – с 0.42% до $74.49.

Оптимизмът около потенциалното намаляване на лихвените проценти компенсира опасенията, породени от решението на ОПЕК+ да увеличи предлагането на петрол и от по-високите запаси в САЩ. Въпреки неотдавнашния спад на цените на петрола, при който бенчмарковете се понижиха с близо $8 за барел за пет сесии, в сряда се наблюдаваше възстановяване с над 1%.

Възможността за намаляване на лихвените проценти на Фед се подкрепя от мнозинството икономисти, които предвиждат това да стане през септември. По-ниските лихвени проценти обикновено стимулират икономическата активност, което може да доведе до повишаване на търсенето на петрол.

Цените все пак се насочиха към седмичен спад от около 3%, натежали от последното решение за доставките от ОПЕК+, която обединява членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и съюзниците им.

В неделя групата се съгласи да удължи повечето от своите съкращения на добива на петрол до 2025 г., но остави възможност доброволните съкращения от осем членове да бъдат постепенно прекратени, като се започне от октомври.

Мечите настроения се запазват поради очакванията за по-слабо търсене на фона на натрупването на запаси. Саудитска Арабия реагира на понижаващите се референтни стойности на суровия петрол и намаляващите маржове на печалба за азиатските рафинерии, като намали официалните си продажни цени на суровия петрол за юли.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

18.06.2024 10:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.