НАЧАЛО Алткойни

Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо

март 22, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо

Цената на XRP отбеляза значителен скок, което може да означава, че продължаващият правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) може скоро да приключи.

Привържениците на Ripple са оптимистично настроени, че компанията ще излезе победител. Тези настроения доведоха до значително увеличение на стойността на нейната родна криптовалута XRP през последните 24 часа.

Обвинения на SEC

Причината за този оптимизъм е възможността двугодишната правна битка скоро да приключи. SEC твърди, че XRP е ценна книга и че двама от ръководителите на Ripple са нарушили разпоредбите за регистрация на Закона за ценните книжа от 1933 г.

Ripple, която не емитира пряко токена твърди, че XRP не отговаря на критериите за ценни книжа, определени от теста на Хауи и не следва да се третира като инвестиционен договор.

По време на интервю за CNBC на Световния икономически форум през януари главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус изрази надежда, че конфликтът ще бъде разрешен през първата половина на 2023 г.

Изходът от делото може да има значителни последици за крипто индустрията. Ако съдията се произнесе в полза на SEC, това потенциално би могло да категоризира много други криптовалути като ценни книжа. Съдията може също така да реши да изпрати делото на съдебно жури или да ограничи обхвата на процеса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват


Късно на 21 март цената на токена достигна $0.49 след невероятно увеличение от около 30% за деня. След това обаче се понижи и към момента на писане на статията XRP се търгува на цена от около $0.45, което се равнява на малко над 20% увеличение през последните 24 часа. Дневният обем на търговията с токена надхвърля $3.4 милиарда, а текущата пазарна капитализация е над $25 милиарда.

Техническият анализ от TradingView също отразява оптимистичния обрат за криптовалутата, тъй като настроенията стават все по-бичи. Обобщението на индикаторите показва възможност за “силна покупка” със 17 сигнала. Осцилаторите сочат към “покупка” с 3 сигнала, докато пълзящите средни показват “силна покупка” при 14.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Citigroup стартира крипто услуга – пазарен експерт обяснява последиците за SOL, ADA и BTCS

Citigroup наскоро обяви старта на новата си услуга за дигитални активи – Citi Token Services – за управление на парични средства и търговско финансиране. Това има някои значителни последици за пазара на криптовалути.

септември 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

Известен крипто аналитик предупреди, че има потенциал за значителен спад в комбинираната пазарна капитализация на Биткойн (BTC) и други дигитални активи.

септември 24, 2023 11:00 2 мин. четене

Кой проект има потенциал да създаде милионер? Сравнение на SPCT, XRP и TON

Скокът на XRP срещу бичото рали на Toncoin срещу експлозивните печалби на VC Spectra. Открийте иновативните монети, които движат крипто пространството: XRP, TON и SPCT!

септември 24, 2023 10:22 4 мин. четене

Етериум не оправдава очакванията на инвеститорите – JP Morgan

След очакваният с нетърпение ъпгрейд, наречен “Shanghai”, Етериум не постигна очакваните нива на мрежова активност, като не оправда очакванията, според наблюденията на JPMorgan.

септември 23, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.