НАЧАЛО Алткойни

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

05.03.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

Съществуват обаче опасения, че меме монетата може да срещне натиск през тази седмица, което потенциално може да доведе до спад в цената ѝ.

На фона на широко разпространения ентусиазъм около меме монетите PEPE се отличи като най-печелившата монета за седмицата, което доведе до значителни печалби за ранните инвеститори. Този скок на стойността привлече вниманието на търговците на криптовалути, които желаят да повторят тези успешни истории, което доведе до нарастване на дългите позиции на пазара на деривати.

Понастоящем PEPE може да се похвали с открит интерес, надхвърлящ $510 милиона, което представлява 16.4% от пазарната му капитализация от $3.11 милиарда. Този показател подчертава значението на търговията с деривати в екосистемата на меме токените.

За отбелязване е, че вчера PEPE стана свидетел на забележителен обем от деривати в размер на 6,7 милиарда, което представлява 81% увеличение. Този рязък скок в обема доведе до 41% дневно увеличение на цената до $0.00000755.

Важно е да се отбележи, че всяка инициирана нова дълга позиция изисква от търговците да депозират активи за обезпечение и да се съгласят с цена на ликвидация под текущото пазарно ниво. Следователно, ако цената на PEPE спадне под тези нива, договорите ще бъдат ликвидирани, което ще предизвика разпродажба, която може да задълбочи спада на цената – явление, известно като “лонг скуиз”.

По-конкретно, CoinGlass идентифицира значителна концентрация на ликвидност около ценовото ниво от $0.000001, привличайки опитни търговци и маркет мейкъри, които се стремят да се възползват от хайпа.

Нещо повече, на предишните ценови равнища по траекторията на понижение има по-малки струпвания на ликвидност, които потенциално могат да предизвикат каскада от ликвидационни събития. Това би могло да завърши с дълъг натиск, който да доведе до понижаване на цената към $0.000001, което представлява потенциален спад от 85%.

В ретроспективен план подобни корекции са често срещани за меме токените след периоди на подем.

Въпреки това траекторията на токена остава несигурна, като е възможно да продължи възходящия импулс, ако през следващите дни се материализира достатъчен приток на капитали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) започва да се възстановява

Cardano, водещ играч на пазара на криптовалути, отбеляза забележително възраждане вчера, регистрирайки значителен ръст от над $1.7 милиарда в пазарната си капитализация.

16.04.2024 8:00 1 мин. четене

Повечето инвеститори в меме криптовалути са на печалба, въпреки скорошната корекция

Въпреки неотдавнашната корекция на крипто пазара значителна част от инвеститорите, притежаващи меме токени като Dogecoin, Shiba Inu и Pepe, остават на печалба, съобщава аналитичната компания IntoTheBlock.

16.04.2024 6:00 1 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Добра идея ли е да се инвестира в Dogecoin при настоящите цени?

Dogecoin, възникнал като забавен експеримент през 2013 г., се превърна в разпознаваема криптовалута, известна със своята волатилност.

15.04.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.