НАЧАЛО Други

Цената на SafeMoon се срина на фона на легалните проблеми

ноември 6, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на SafeMoon се срина на фона на легалните проблеми

Текущите дискусии продължават да се въртят около SafeMoon (SFM), като подчертават редица предизвикателства, с които токена се бори в момента. 

На 1 ноември Комисията за ценни книжа и борси (SEC) направи публично съобщение, в което разкри, че е повдигнала обвинения в измама срещу SafeMoon и нейните топ ръководители.

Обвиненията на SEC включват подвеждане на обществеността чрез неверни твърдения за блокиране на средства по време на пускането на токена. Освен това те твърдят, че ръководителите са участвали в “wash trading“, за да създадат невярна представа за търговската дейност. Също така изпълнителните директори са обвинени в присвояване на средства и харченето им по екстравагантен начин.

След разкритието, че средствата всъщност не са били блокирани, пазарната капитализация на токена се срина от над $5.7 милиарда. Официалният акаунт на проекта потвърди тези неотдавнашни събития в изявление.

Към настоящия момент SFM се тургува на цена от $0.00005186, като продължава да се движи по низходяща траектория, губейки над 35% от стойността си за последните 24 часа. Освен това постоянният натиск от продажби доведе до понижаване на индекса на относителна сила (RSI) под 25.

Това сигнализира, че токена се намира в зоната на свръхпродажба и предполага силна меча тенденция.

SafeMoon първоначално се сблъска с експлойт през март, което доведе до значителна нетна загуба от $8.9 милиона. Експлойтът включваше прехвърляне на 32 милиарда SFM токена от адреса на пула за ликвидност на SafeMoon към адреса на разгръщача на платформата.

Това веднага доведе до рязко повишаване на стойността на токена и експлоатиращият се възползва от това увеличение на цената. Те постигнаха това, като обмениха част от SFM токените за Binance Coin [BNB] на завишена цена.

В крайна сметка на адреса на хакера бяха прехвърлени 27,380 BNB. Към момента на писане на статията тези средства все още не са били успешно възстановени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.