НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн може и да се консолидира до изборите в САЩ според милиардер

15.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн може и да се консолидира до изборите в САЩ според милиардер

Според Майк Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, предстоящите президентски избори в САЩ биха могли да послужат като катализатор, който да изведе Биткойн от настоящата му „фаза на консолидация“

Новограц предполага, че криптовалутата може да остане политизирана тема, докато повече демократи не се откажат от антисистемната си позиция, посочвайки, че промяната в администрацията може да има значителни последици за крипто пространството.

По време на разговора за приходите във вторник Новограц изрази убеждението си, че с одобрението на спот BTC ETF-ите и скорошния халвинг, Биткойн може да продължи да се търгува в диапазона от $55,000 до $75,000 в близко бъдеще.

„Мисля, че това вероятно е мястото, където се намираме – със сигурност за това тримесечие и може би за следващото тримесечие – докато или Фед не започне да намалява лихвите, защото икономиката най-накрая се забавя, или докато не преминем през изборите“, заяви Новограц.

Очаква се предстоящите президентски избори през 2024 г. да внесат яснота в регулаторния крипто пейзаж, който става все по-политизиран. Реваншът между Джо Байдън и Доналд Тръмп, подобно на този преди четири години, може да има далечни последици.

Неотдавнашните изявления на администрацията на Байдън относно Счетоводния бюлетин на Комисията по ценни книжа и борси (SAB) 121 предизвикаха критики от страна на Новограц. Бюлетинът, въведен през 2022 г., изисква от крипто попечителите да отчитат в балансите си пасиви и съответстващи активи за всички попечителствани криптовалути.

Новограц изрази разочарованието си, заявявайки: „Това просто се прочете от крипто общността като отказ на демократите от крипто“. Той отбеляза, че макар да има демократи, които подкрепят криптовалутите, лица като Елизабет Уорън и Гари Генслер са упражнили сериозно влияние.

Въпреки че Тръмп сигнализира за подкрепата си за криптовалутите по време на събитието в Мар-а-Лаго, Новограц предупреди да не се допускат опростени възгледи за партийно подреждане, като подчерта значението на двупартийната подкрепа за растежа на индустрията.

Тъй като Камарата на представителите придвижва резолюцията за отмяна на SAB 121 към Сената, Новограц вижда в нея „лакмус“ за потенциални промени в позициите на демократите по отношение на крипто. Въпреки това напредъкът по законодателството, свързано с крипто, е бавен, което отразява по-широките предизвикателства в Конгреса по време на изборната година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.