НАЧАЛО Биткойн

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

18.04.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

Според Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, фирма за блокчейн анализи, данните сочат, че големите краткосрочни притежатели на Биткойн са се превърнали в значима група в екосистемата.

Тези краткосрочни притежатели се характеризират като лица, които държат монетите си по-малко от 155 дни.

Ки Йонг Джу уточнява, заявявайки: “Новите Биткойн китове понастоящем контролират 9% от циркулиращото предлагане, възлизащо на 1.8 милиона BTC, включително спот ETF”.

Въпреки неотдавнашното забавяне на търсенето на Биткойн ETF, Ки Йонг Джу подчертава, че натрупването на BTC остава стабилно, дори когато се изключат транзакциите за сетълмент на ETF.

Джеймс Сейфарт, експерт по ETF в Bloomberg, предлага прозрения за динамиката на потоците на ETF, като отбелязва, че е обичайно много ETF, включително Биткойн фондовете, да изпитват нулеви потоци някой ден.

Той обяснява, че акциите на ETF се създават или изкупуват в “единици за създаване” – процес, предизвикан от значителни разлики в търсенето и предлагането.

Сейфарт разяснява по-нататък, като заявява, че единиците за създаване варират по размер за различните ETF, като спот ETF за Биткойн обикновено имат единици за създаване, вариращи от 5,000 до 50,000 акции.

Той подчертава, че създаването или обратното изкупуване на акции се извършва само когато има значително несъответствие в търсенето и предлагането и когато разходите за извършване на такива трансакции са по-ниски от традиционните методи за формиране на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изненадваща прогноза за цените на Биткойн и Етериум от бивш директор на Goldman Sachs

Раул Пал, основател на Real Vision и видна фигура в анализите на крипто пазара, направи смела прогноза, според която Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) с наближаването на това, което той нарича “крипто лято”.

01.05.2024 1:00 2 мин. четене

Дори след тежка корекция Биткойн изглежда силен – ето защо

Популярен крипто анализатор смята, че бичият импулс на Биткойн ще се запази, дори ако BTC падне до $52,000.

01.05.2024 0:30 2 мин. четене

Стотици милиони напускат инвестиционните продукти в Биткойн и Етериум – ето към кои алткойни се насочват

CoinShares, мениджър на дигитални активи, съобщи, че институционалните инвестиции в крипто продукти са били изправени пред капиталов отлив за трета поредна седмица.

30.04.2024 23:30 2 мин. четене

Биткойн наближава критичен момент, мечите нагласи утихват

Известният ончейн анализатор Уили Ву смята, че Биткойн (BTC) се приближава към ключов момент, тъй като наблюдава отслабване на мечите настроения.

30.04.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.