НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн скочи със 160% през 2023г. – ето кои пазари са начело

20.12.2023 13:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн скочи със 160% през 2023г. – ето кои пазари са начело

През 2023 г. Биткойн отбеляза стабилен подем, като постигна забележителна възвръщаемост от 160%. Това, което е интригуващо, са отчетливите разлики в представянето на територията на различните региони. 

Търговските сесии в САЩ се очертават като първенец, реализирайки значителен ръст от 75%, твърдо установявайки господството на BTC в сферата на дигиталните активи през тази година. 

За разлика от САЩ, в ЕС се наблюдава похвална възвръщаемост от 37%, заемайки средна позиция. В същото време азиатският пазар, макар и значителен, изостава с 22% възвръщаемост през същия период.

Това, което си струва да се отбележи, е паралелното представяне на пазарите в ЕС и САЩ през по-голямата част от годината. Те се отразяваха взаимно със сходни проценти на възвръщаемост, които до октомври се колебаеха около 35%.

Значителна промяна обаче настъпи, когато пазарът в САЩ направи отчетлив завой, навлизайки в изключително бича фаза, която затвърди доминиращата му позиция. 

От друга страна, азиатският пазар се сблъска с предизвикателства, преживявайки отрицателни кумулативни търговски сесии през юни и септември, което допринесе за третото му място в този сценарий.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн се колебае около $43,000, което отразява 4.1% ръст на седмичната графика и 14.7% ръст за последните 30 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.