НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн скача – какво следва ?

26.01.2024 19:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн скача – какво следва ?

Биткойн (BTC) осъществи значително възстановяване, надхвърляйки границата от $41,500, на фона на забавените изходящи потоци от Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Въпреки това положително развитие пазарът на криптовалути остава нестабилен, като през последните 24 часа ликвидациите надхвърлиха $110 милиона.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн е окoло $41,920, което отразява увеличение от 5.24% през последните 24 часа. Въпреки това криптовалутата наскоро отбеляза спад от нивото при $49,000 до около $39,000.

Неотдавнашната волатилност на пазара доведе до значителни ликвидации, засягащи предимно шорт позициите, в резултат на което бяха загубени над $66 милиона. Лонг позициите допринесоха с приблизително $44 милиона за общата сума на ликвидациите.

Анализаторите на JPMorgan, ръководени от Николаос Панигирцоглу, предвиждат ограничено по-нататъшно понижение на Биткойн, като отдават неотдавнашния спад на цените на прибирането на печалби в GBTC, което според тях е предимно поетапно.

Въпреки това те предупреждават, че може да се стигне до продължаващ отлив на средства, ако таксата от 1.5% на GBTC не бъде намалена скоро, което може да доведе до загуба на пазарен дял на фонда в полза на конкуренти с по-ниски такси.

Въпреки че влиянието на спот Биткойн ETF-ите остава значително в екосистемата, очаква се предстоящото халвинг събитие на Биткойн скоро да започне да формира позитивни настроения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Едуард Сноудън с изненадваща прогноза за Биткойн

В неотдавнашни дискусии в социалните мрежи Едуард Сноудън намекна за значителни развития в сектора на криптовалутите през 2024 г.

29.02.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.