НАЧАЛО Биткойн

2 фактора, които подсказват за края на корекцията на крипто пазарите

26.01.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 фактора, които подсказват за края на корекцията на крипто пазарите

Стойността на Биткойн (BTC) наскоро падна до границата при $39,000, което се случва за първи път от 3 декември 2023 г. насам.

Това понижение може да се отдаде главно на ликвидирането на авоарите на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Въпреки този спад, индикациите сочат, че фазата на корекция на Биткойн може би приключва.

Един от забележителните сигнали е очертаващата се стабилност на пазара на Биткойн след продължителен период на спад. Ключов фактор за оценка на състоянието на пазара е поведението на краткосрочните притежатели, чиито нереализирани маржове на печалба се доближават до нулата. Обикновено потвърдено пазарно дъно се наблюдава, когато тези маржове достигнат минус 10%.

Според CryptoQuant текущата ценова подкрепа е в диапазона от $39,000 до $37,000, което подсказва за потенциална стабилизация на пазара.

Освен това се наблюдава окуражаваща тенденция при общия обем на притежаваните Биткойн токени в рамките на американските спот борсово търгувани фондове (ETF), въпреки отлива от GBTC.

Намаляването на притежанията на GBTC с 82,000 BTC оказа влияние върху текущата динамика на цените. Въпреки това има положителни признаци, тъй като натискът върху продажбите на GBTC намалява.

Данните на BitMEX Research разкриват намаляване на изходящите потоци от GBTC, като на 23 януари те спаднаха с 19% до $515.3 милиона, а на следващия ден – с още 16% до $429.3 милиона.

 

ETF aнализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас отбеляза:

Изходящите потоци от GBTC днес бяха “само” $425 милиона, което е най-ниското изтичане от първия ден насам и привидно има тенденция за намаляване. Въпреки това, все още е доста голямо число.

Намаляващият натиск от продажби на GBTC е критичен индикатор за пазарните анализатори и инвеститори, който потенциално сигнализира за предстоящо обръщане на пазара.

В обобщение, въпреки присъщата на Биткойн волатилност и външен натиск, тези фактори предполагат потенциално приключване на фазата на корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Институционалните инвеститори и ролята им в бъдещето на Биткойн

По данни на CryptoQuant от началото на февруари се наблюдава забележимо увеличение на неизразходваните транзакции (UTXO) с размер от 1,000 до 10,000 Биткойн (BTC) токена.

23.02.2024 13:00 2 мин. четене

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.