Home

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

14.06.2024 19:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

Биткойн копачите сега са подложени на значителен натиск след неотдавнашното заседание на FOMC, тъй като много от тях бяха принудени да ликвидират позициите си в тази криза.

Тази масова капитулация очертава недостатъците, които възпрепятстват възстановяването на Биткойн. За разлика от силното представяне, наблюдавано на пазарите на акции, цената на Биткойн остава в застой.

Основната причина за това е, че миньорите изпитват сериозни затруднения след халвинга, който се състоя през април, което в крайна сметка доведе до много продажби, водещи до увеличени оперативни разходи и намалени награди, като по този начин поддържат цената на Биткойн ниска.

Освен това FlowBank, която има връзки с Binance, фалира, като по този начин усложнява нещата допълнително. Това добавя повече несигурност по отношение на динамиката на пазара на Биткойн.

Очаква се пазарът да остане относително спокоен с ниска волатилност и липса на непосредствени катализатори на хоризонта. Председателят на SEC Гари Генслер намекна за възможността за одобряване на спот ETH ETF до лятото, но подобни новини не могат да повлияят на BTC в краткосрочен план.

Търговците на Етериум биха могли да намерят възможности през този тих период. Имайки по-голяма волатилност от BTC, като се вземе предвид очакването за одобрение на спот ETF, може да е стратегическо време за натрупване на ETH.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $65,850 след 1.4% спад за последни час.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken приключи изплащанията от Mt. Gox, без да предизвика разпродажба на Биткойн

Kraken приключи процеса на изплащане на суми на кредиторите на Mt. Gox, без да предизвика очакваната разпродажба на BTC.

24.07.2024 19:05 2мин. четене

Ferrari започва да приема плащания с Биткойн в Европа

На 24 юли Ferrari обяви плановете си да разшири възможността за плащане с криптовалута до европейските си представителства до края на месеца.

24.07.2024 19:01 1мин. четене

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.