НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн в Нигерия достигна $38,700

януари 30, 2023 12:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн в Нигерия достигна $38,700

Цената на Биткойн в Нигерия се покачи до доста над нивата на световния пазар на фона на продължаващите усилия на централната банка да тласне гражданите си към дигитални пари.

По-рано този месец централната банка на страната наложи ограничение на тегленето на пари в брой. От 9 януари гражданите имат право да теглят от банкоматите максимум 20,000 наири, което е около $44 на ден, а седмичният лимит е 100,000 наири или около $220.

Този ход беше предприет броени дни преди пускането в обращение на новите банкноти с цел ограничаване на инфлацията и прането на пари. Централната банка наложи краен срок до 24 януари, в който нигерийците трябваше да обменят старите си банкноти с по-висока номинална стойност за новата валута. Поради оплаквания от страна на гражданите този срок беше удължен до 10 февруари.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн (BTC) на нигерийската криптоборса NairaEX е 17.5 милиона наири, което се равнява на около $38,200 към момента на писане на статията.

Това е повече от 60% премия спрямо текущата пазарна цена на флагманската криптовалута, която към момента на писане на статията е около $23,200.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн


Интерес към актива в страната доведе и до това, че Нигерия се превърна във водеща страна за уеб търсения свързани с Биткойн.

Също така бе съобщено, че Централната банка на Нигерия е стартирала вътрешна картова система, която да се конкурира с чуждестранни карти като Mastercard и Visa.

Картовата система “AfriGo” е създадена, за да предостави на нигерийците по-добър достъп до услугите на банковите карти и да заобиколи често скъпите такси за чуждестранни карти и разходите за обмен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене