НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн ще достигне над $100,000 до края на 2024 г. според банков гигант

юли 10, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн ще достигне над $100,000 до края на 2024 г. според банков гигант

Standard Chartered, известна финансова институция, направи смели прогнози за стойността на Биткойн през следващите години.

Според банката Биткойн може да достигне $50,000 до края на тази година и да се покачи до $120,000 до края на 2024 г. Неотдавнашният скок в цената на Биткойн стимулира “миньорите” да задържат повече от криптовалутата, което води до потенциално намаляване на общото ѝ предлагане.

Още през април Standard Chartered прогнозираха стойност от $100,000 за Биткойн до края на 2024 г., сигнализирайки за увереността си в края на “крипто зимата“.

Сега обаче Джеф Кендрик, един от най-добрите валутни анализатори на банката, смята, че има 20% “плюс” към тази първоначална прогноза.

Кендрик обясни, че повишената рентабилност за миньорите на добит Биткойн им позволява да продават по-малка част, като същевременно поддържат достатъчен приток на парични средства. В резултат на това намаленото нетно предлагане на Биткойн допринася за повишаване на цената му.

Въпреки че от началото на годината цената на Биткойн се е повишила с 80%, сегашната му стойност от малко над $30,200 все още е значително по-ниска от пиковата му стойност от $69,000, достигната през ноември 2021 г.

Обосновката на Standard Chartered за прогнозираното от тях увеличение на цената се върти около необходимостта миньорите да продават по-малко нови монети, за да покриват разходите си, свързани предимно с използването на електроенергия за мощни компютри.

Кендрик изчисли, че миньорите са продавали 100% от новите си Биткойн токени, но ако цената достигне $50,000, те вероятно ще намалят продажбите си до 20-30% от общия брой.

По същество това намаление означава, че миньорите ще продават само 180-270 BTC на ден, което е по-малко от сегашните 900. В рамките на една година това би довело до значително намаляване на нетното предлагане на Биткойн – приблизително 250,000 Биткойн токен годишно.

Освен това през следващите месеци общият брой на BTC токените, които могат да се добиват всеки ден, ще намалее наполовина поради вградения механизъм за предлагане и емитиране, предназначен да поддържа привлекателността на криптовалутата.

Макар че прогнозите за рязко повишаване на оценките бяха често срещани по време на предишните ралита на Биткойн, струва си да се отбележи, че подобни прогнози не винаги са точни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.