НАЧАЛО Алткойни

Цената на AI алткойн се изстреля след коментар на Уорън Бъфет

08.05.2024 1:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

След забележките на главния изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, изразяващи загриженост относно изкуствения интелект (AI) и неговите потенциални рискове, беше отбелязан скок в стойността на AI криптовалутата, Worldcoin (WLD).

Разработен от Tools for Humanity, компания, съоснована от главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, Worldcoin отбеляза значително увеличение от 43% на пазарната капитализация от началото на май, според данни на Santiment.

Опасенията на Бъфет относно изкуствения интелект, оприличавайки го на ядрени оръжия, бяха изразени по време на годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway на 4 май. Въпреки неговите резерви, компанията на Бъфет започна да използва изкуствен интелект, за да рационализира операциите, с неговия очакван наследник, Грег Абел, признавайки неговите потенциални ползи.

Неотдавнашният скок в стойността на Worldcoin, съвпадащ с период на спад през април и коментарите на Бъфет, подчертават нарастващия интерес към управляваните от AI криптовалути.

В момента Worldcoin се търгува на $6,21, като е свидетел на скромен спад от 1.77% през последните 24 часа, но забележимо увеличение от 36.85% през последната седмица. Пазарната му капитализация надхвърли $1 милиард, достигайки $1.25 милиарда към 7 май.

Нарастващият интерес към Worldcoin подчертава потенциала на управляваните от AI криптовалути, особено ако компанията осигури партньорства с големи технологични и финансови фирми като OpenAI и PayPal. Инвеститорите се съветват да проведат задълбочено проучване, преди да вземат каквито и да е инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.