НАЧАЛО Други

Цена на Solana: Едно развитие може да окаже голямо влияние

декември 24, 2022 11:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Solana: Едно развитие може да окаже голямо влияние

Активността в мрежата на Solana остава положителна въпреки неотдавнашните проблеми с голямата криптоборса FTX.

Според анализ на фирмата за институционални проучвания Delphi Digital, Solana се е превърнала в екосистема номер две за NFT.

По данни на Cryptoslam 30-дневната метрика за обема на продажбите е надхвърлила $50 милиона. Други NFT мрежи като ImmutableX, Cardano, Polygon, Flow и BNB Chain изостават значително. Към 8 декември NFT на Solana има $60 милиона в 30-дневен обем на продажбите, което е 4 пъти повече от следващата екосистема в списъка- ImmutableX.

Въпреки това Етериум все още води на пазара с огромна разлика. Според данните 30-дневният обем на продажбите на NFT, които са базирани на Етериум, е бил около $400 милиона.

Освен това продажбите на NFT намаляха значително през тази година на фона на по-широкия спад на пазара на криптоактиви.

Solana през 2023 г.

Привържениците на Solana изтъкват, че екосистемата я чака страхотна година, но реалността може да се окаже съвсем различна.

Компресираното изсичане на NFT може да се окаже голям фактор за студиата за Web3 игри. Това означава, че те могат да създават хиляди NFT в играта за нищожни суми в мрежата Solana.

Освен това редица игрови заглавия ще бъдат пуснати в мрежата през следващата година. Пускането на базирания на блокчейна телефон Saga също ще бъде ключов момент за екосистемата, заяви инвеститорът в Solana Ventures Джъстин Барлоу.

Въпреки това DeFi в мрежата поеха огромен удар през 2023 г. Общата заключена стойност в Solana се е сринала с 96% от началото на тази година. Според DeFiLlama в момента TVL е на стойност едва $248 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн – ще изненада ли Коледа крипто инвеститорите?


Освен това активността във веригата се е сринала, а транзакциите, активните адреси и портфейлите са намалели значително през последните няколко месеца.

Всичко това се е отразило на понижената цена на SOL.

Перспективи за цената на SOL

SOL загуби над 5% през последните 24 часа и към момента на публикуване се търгува около $11.2.

От няколко седмици алткойнът се намира в солиден низходящ тренд и през последните седем дни е загубил около 16% от стойността си. Освен това в момента монетата е спаднала с над 95% от пиковата си цена от $260, достигната през ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене