НАЧАЛО Други

Celsius изпращат $320 милиона на FTX точно преди замразяването на тегленията

юни 14, 2022 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius изпращат $320 милиона на FTX точно преди замразяването на тегленията

Само няколко часа преди да спре тегленията, Celsius прехвърли над $300 милиона в различни криптовалути на FTX, без да посочи причина.

Противоречивите събития около мрежата Celsius продължават да се развиват, тъй като екипът спря стейкинга на стотици милиони долари в криптовалути от Aave и ги прехвърли на FTX. Засега проектът не е предоставил причина за това, но спекулациите в социалните мрежи са най-различни.

Транзакциите започнаха през уикенда, като в първата партида бяха регистрирани 3,500 wBTC (на стойност $89 милиона по това време) и 50,000 ETH. Сумата продължи да се увеличава през следващите часове.

Блокчейн данните показват, че през последните няколко дни Celsius е изпратил над 100,000 ETH на FTX, както и 9,500 wBTC. Платформата за стейкинг и кредитиране обаче е прехвърлила на борсата и други токени, включително FTT, MATIC, UNI, USDP и TUSD. Като цяло общата сума, изпратена сега, е около $320 милиона.

Към момента на публикуване Celsius все още не са коментирали трансферите. Единственото съобщение, което дойде от екипа, беше официално съобщение за спиране на всички потребителски услуги, включително тегленията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Американски милиардер предупреждава за предстояща рецесия

Това се случи, след като фирмата прехвърли гореспоменатите средства към FTX и само няколко часа след интересен коментар, направен от главния изпълнителен директор на Celsius – Алекс Машински. Отговаряйки на публикация в Twitter за потенциални проблеми с неговата платформа, Машински попита:

Докато Celsius все още не е хвърлила светлина върху трансферите към FTX, крипто общността спекулира в Twitter, че те са дошли поради проблеми с ликвидността.

Според един от потребителите компанията се е сблъсквала с такива проблеми през последните няколко месеца, тъй като предишни хакове са навредили на резервите ѝ и тя е загубила част от средствата в LUNA и Anchor Protocol.

Потребителят също така изчисли, че клиентите на Celsius теглят по 50,000 ETH седмично, като същевременно определи, че платформата може да продължи да работи правилно за около пет седмици, преди да изпадне в неплатежоспособност или да фалира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене