НАЧАЛО Блокчейн

Cardano с нова актуализация преди хард форка Vasil

август 17, 2022 21:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano с нова актуализация преди хард форка Vasil

Според данни от Github, споделени от Cardano Updates, е пусната новата версия на Cardano Rosetta 1.8.0, която поддържа предстоящия ъпгрейд на протокола Vasil.

Както е посочено в бележките на разработчиците, ”докерфайлът обединява най-новия нод Vasil 1.35.3 и новоиздадената Cardano DB sync v13.0.4”.

Cardano Rosetta е както спецификация, така и набор от инструменти, които опростяват процеса на интегриране с Cardano. Целта на Rosetta е да направи процеса на интеграция по-лесен, по-бърз и по-надежден, служейки като рамка за интеграция с общо предназначение.

Основанието за интегриране с Rosetta е, че всички блокчейн вериги, които са възприели интерфейса, могат да комуникират с него чрез единен интерфейс без никакви проблеми.

Това например е особено полезно за борсите, тъй като те могат да взаимодействат с Cardano, използвайки същия интерфейс, който може би вече използват за взаимодействие с други вериги. Последната актуализация е от решаващо значение, тъй като IOG отбелязва, че един от показателите, които биха предизвикали актуализация на главната мрежа, е, че поне 25 борси трябва да се обновят.

Фактори за стартиране на основната мрежа на Vasil

През изминалата седмица IOG съобщи, че е пусната нова версия на нода – 1.35.3 – за използване във вътрешната мрежа за разработчици на Vasil и в новата предпроизводствена среда. В съобщението се казва, че новият нод може да бъде този, който ще задейства актуализацията на Vasil в основната мрежа, ако няма значителни нови проблеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Българинът, който остави своя отпечатък в проекта Cardano


Компанията е идентифицирала трите ключови променливи, които ще бъдат използвани за определяне на времето за пускане на ъпгрейда в основната мрежа.

Първо, последният кандидат за нод на Vasil трябва да произвежда 75% от блоковете в основната мрежа. Преди надграждането на основната мрежа трябва да бъдат включени около 25 борси, представляващи по-голямата част от наличната ликвидност.

След това най-добрите децентрализирани приложения (dApp), базирани на Cardano, също трябва да надградят до версия 1.35.3 на нода. Според IOG надграждането на Vasil все още е най-амбициозната работна програма, която е предприемала, така че безопасността и сигурността са нейните основни приоритети при управлението на актуализацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене