НАЧАЛО Алткойни

Solana: Криптовалутата се представя блестящо – ще има ли SOL ETF?

ноември 13, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana: Криптовалутата се представя блестящо – ще има ли SOL ETF?

В разгара на повишеното пазарно внимание както от страна на търговците, така и от страна на институциите, предизвикано от перспективата за одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), се наблюдава забележителен скок в стойността на Solana Trust (GSOL) на Grayscale.

Тъй като акциите на GSOL отбелязват изключителен ръст, достигайки забележителните четри пъти стойността на базовия токен Solana (SOL), очевидно е, че институционалните инвеститори активно търсят експозиция към този обещаващ блокчейн.

Това поражда интригуващия въпрос: Ако бъде одобрен Биткойн ETF, може ли институционалните инвеститори да насочат вниманието си към Solana спот ETF?

Тръстовете за криптовалути на Grayscale се превърнаха в предпочитан начин за навлизане на американските финансови институции в крипто пространството, осигурявайки достъп до дигитални активи чрез традиционните финансови канали.

За разлика от ETF-ите, тръстовете на Grayscale не проследяват точно пазарната стойност на акциите на тръста, което води до колебания в цените на продуктите и води до премии и отстъпки. По-специално, GSOL стана свидетел на безпрецедентен скок, като акциите му се увеличиха повече от два пъти през последната седмица и достигнаха изумителните девет пъти пазарната стойност на SOL.

Понастоящем акциите на GSOL се търгуват на рекордно високата цена от $202, в сравнение с $87 в началото на ноември, и представляват забележителна премия от 784 %. Този скок е забележителен, като се има предвид, че SOL се търгува за $55 към момента на писане на статията, а тръстът притежава 0.38 SOL на акция.

Тази значителна премия показва рязко нарастване на интереса от страна на институционални инвеститори, които търсят експозиция към Solana. Ралито е в унисон с 40% увеличение на цената на SOL през последната седмица, като за пръв път от май 2022 г. насам бе преодоляна бариерата от $60, въпреки, че след това цената на алткойна спадна под въпросното ниво.

Въпреки неотдавнашните си печалби GSOL остава значително по-малък от своя Биткойн аналог, Grayscale’s Bitcoin Trust, който може да се похвали с активи под управление в размер на $23 милиарда в сравнение с $6.3 милиона на GSOL. Въпреки това неотдавнашният скок на стойността на GSOL подчертава нарастващия интерес към Solana и възприетия от нея потенциал за дългосрочен растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.