НАЧАЛО Други

Cardano: Чарлз Хоскинсън е оптимистично настроен относно NFT и бъдещите планове

март 7, 2023 12:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Чарлз Хоскинсън е оптимистично настроен относно NFT и бъдещите планове

Въпреки неотдавнашните трудности, с който се сблъска крипто пазара Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano (ADA) остава оптимист за напредъка на своята екосистема.

В неотдавнашен подкаст с президента на Input Output Global (IOG), Тамара Хаасен – Хоскинсън изтъкна успеха на незаменяемите токени (NFT), емитирани на Cardano, които според него са най-жизнената част от мрежата в момента.

Хоскинсън съобщи, че на платформата са издадени над 8 милиона актива, като повече от половината от проектите са свързани с NFT.

През предходната седмица NFT бяха сред топ проектите на Cardano с най-висока ангажираност. По-известните от тях са Satellite CNFT, The Piggy Banking Barn и JPG Store, които намериха своето място сред базирани на изкуствен интелект пазари (AI) SingularityNET (AGIX), крипто портфейла Eternl и децентрализираната борса Minswap Labs.

Хоскинсън сподели и плановете си за по-нататъшни иновации в NFT сектора на Cardano екосистемата. Той съобщи, че екипът се стреми да внедри удобен за потребителя език, специфичен за домейна (DSL), наречен Marlowe за писане и изпълнение на финансови договори.

Екипът на Cardano проучва възможността Marlowe да се превърне в готово решение, за издаване на незаменяеми токeни или за програмиране на логиката на работа на NFT. Хоскинсън също така разкри, че проучва възможността за обвързване на интелектуалната собственост с незаменяемите токени, тъй като този въпрос е важен за него.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с близо 40% на фона на корекцията


Освен това екипът на Atala PRISM помага в начинанието за внедряване на Marlowe при NFT. Хоскинсън заяви, че екипът вече е разгледал възможността за поставяне на идентичност с NFT, което би могло да бъде верифициран стандарт за незаменяемите токени, който екипът на PRISM е обсъждал.

Екипът на IOG наскоро публикува подробен списък с актуализации на платформата Cardano, включително подобрения на дебъгъра Plutus и стратегията за мащабиране на Marlowe Runtime. Те също така финализираха провеждането на сравнителни тестове и анализи за новите примитиви SECP и обявиха предстоящото издание на node v.1.35.6.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене