НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на алткойна през декември?

05.12.2022 7:29 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на алткойна през декември?

Пазарната капитализация на Cardano (ADA), както и общата заключена стойност (TVL) в протокола поеха тежък удар през ноевмри след срива на FTX, който повлече целия криптопазар надолу.

По данни на CoinMarketCap, когато приключи миналия месец, общата оценка на ADA възлизаше на $10.7 милиарда, което е с 23% по-малко от пазарната капитализация от $13.9 милиарда в октомври. На годишна база криптоактивът достигна 69% спад в това отношение.

Що се отнася до TVL мрежата Cardano натрупа общо $58.8 милиона към 30 ноември. В сравнение с 30 дни по-рано, стойността беше по-ниска с около 16%. Понастоящем мрежата е направила леко възстановяване, тъй като към момента на писане TVL е $60.12 милиона.

Към момента на писане на статията ADA се търгува около $0.32, след увеличение от 2.4% през последните седем дни.

Ако ADA успее да поддържа тази последователност, не би било изненада да наблюдаваме един по-позитивен сезон по отношение на цените.

Понастоящем токена се нарежда на 9-то място сред всички криптовалути благодарение на общата си оценка, която възлиза на $11.2 милиарда.

Мрежата Cardano води по активност в разработването

Santiment наскоро сподели чрез Twitter, че мрежата ADA е оглавила другите криптоактиви по отношение на броя на дейностите по разработване през миналия месец.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Вижте какво показва този aлгоритъм за цената на Cardano


В края на ноември блокчейнът получи 572.67 точки в това отношение, което е с 18% повече от двата проекта (Polkadot и Kusama), които се изравниха на второ място с резултат от 486.13 точки.

Върхът на мрежовата активност на Cardano настъпи на 21 ноември, малко след като беше обявено пускането на алгоритмичната стабилна на блокчейна – Djed. Забележително е, че след като разработката беше оповестена публично, цената на ADA се повиши с 22% до 30 ноември.

Друг фактор, който сочи към повишената активност на DeFi проекта, е фактът, че към 1 декември той остава топ алткойна с най-високо съотношение на заложени токени, регистрирайки резултат от 71.17%.

Въпреки това, дори и на челна позиция, мрежата предлага само 3.43% възнаграждение за стейкинг, което е значително по-ниско от това на токени като ATOM, които имат по-ниско съотношение на заложени токени. Възнагражденията за стейкинг на Cosmos са 19.25%.

В светлината на прожекторите

Cardano безспорно е най-добрият проект що се отнася до показателите за ефективност на криптовалутите – въпреки настоящата ценова волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво да очакваме в идните месеци?


Предвид начина, по който лошо пострада криптоактивът от внезапната имплозия на FTX, само малцина анализатори от индустрията успяха да видят това развитие.

Всъщност някои от тях смятат, че проектът се е позиционирал така, че да бъде считан за най-развития сред всички криптоактиви.

С над 570 проекта в GitHub през последния месец, ADA се превърна във фактически най-активно разработвания крипто токен към момента на писане на статията.

Поглеждайки към тези развития в мрежата и активното разработване, което се осъществява на блокчейна, в дългосрочен план Cardano изглежда ще остане сред стабилните проекти в пространството.

Що се отнася до това, което е пред очите ни, а именно декември месец, на фона на благоприятните перспективи за алткойна не е изключено инвеститорския интерес в проекта да се възобнови и хората отново да започнат да наливат пари, което да доведе до евентуално повишение на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Меме криптовалута продължава да върви надолу, след като наскоро достигна историческо дъно

Меме криптовалутата Degen (DEGEN) отбеляза забележителен спад в цената, след като между 18 и 19 юни показа признаци на възстановяване.

21.06.2024 20:45 1 мин. четене

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Големите инвеститори разпродават меме криптовалутата Dogwifhat – какво следва за цената?

Големите притежатели на Dogwifhat (WIF), наричани често китове, предизвикаха спад в цената, като продадоха значителни части от притежанията си. 

21.06.2024 18:34 2 мин. четене

Алткойн сезонът ще започне по-рано според този фундаментален индикатор

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на компанията за блокчейн анализи CryptoQuant, сподели гледната си точка за алткойните, тъй като се очертава потенциалното одобрение на спот Етериум ETF за американските пазари.

21.06.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.