НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на алткойна през декември?

декември 5, 2022 7:29 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA): Какво да очакваме от цената на алткойна през декември?

Пазарната капитализация на Cardano (ADA), както и общата заключена стойност (TVL) в протокола поеха тежък удар през ноевмри след срива на FTX, който повлече целия криптопазар надолу.

По данни на CoinMarketCap, когато приключи миналия месец, общата оценка на ADA възлизаше на $10.7 милиарда, което е с 23% по-малко от пазарната капитализация от $13.9 милиарда в октомври. На годишна база криптоактивът достигна 69% спад в това отношение.

Що се отнася до TVL мрежата Cardano натрупа общо $58.8 милиона към 30 ноември. В сравнение с 30 дни по-рано, стойността беше по-ниска с около 16%. Понастоящем мрежата е направила леко възстановяване, тъй като към момента на писане TVL е $60.12 милиона.

Към момента на писане на статията ADA се търгува около $0.32, след увеличение от 2.4% през последните седем дни.

Ако ADA успее да поддържа тази последователност, не би било изненада да наблюдаваме един по-позитивен сезон по отношение на цените.

Понастоящем токена се нарежда на 9-то място сред всички криптовалути благодарение на общата си оценка, която възлиза на $11.2 милиарда.

Мрежата Cardano води по активност в разработването

Santiment наскоро сподели чрез Twitter, че мрежата ADA е оглавила другите криптоактиви по отношение на броя на дейностите по разработване през миналия месец.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Вижте какво показва този aлгоритъм за цената на Cardano


В края на ноември блокчейнът получи 572.67 точки в това отношение, което е с 18% повече от двата проекта (Polkadot и Kusama), които се изравниха на второ място с резултат от 486.13 точки.

Върхът на мрежовата активност на Cardano настъпи на 21 ноември, малко след като беше обявено пускането на алгоритмичната стабилна на блокчейна – Djed. Забележително е, че след като разработката беше оповестена публично, цената на ADA се повиши с 22% до 30 ноември.

Друг фактор, който сочи към повишената активност на DeFi проекта, е фактът, че към 1 декември той остава топ алткойна с най-високо съотношение на заложени токени, регистрирайки резултат от 71.17%.

Въпреки това, дори и на челна позиция, мрежата предлага само 3.43% възнаграждение за стейкинг, което е значително по-ниско от това на токени като ATOM, които имат по-ниско съотношение на заложени токени. Възнагражденията за стейкинг на Cosmos са 19.25%.

В светлината на прожекторите

Cardano безспорно е най-добрият проект що се отнася до показателите за ефективност на криптовалутите – въпреки настоящата ценова волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво да очакваме в идните месеци?


Предвид начина, по който лошо пострада криптоактивът от внезапната имплозия на FTX, само малцина анализатори от индустрията успяха да видят това развитие.

Всъщност някои от тях смятат, че проектът се е позиционирал така, че да бъде считан за най-развития сред всички криптоактиви.

С над 570 проекта в GitHub през последния месец, ADA се превърна във фактически най-активно разработвания крипто токен към момента на писане на статията.

Поглеждайки към тези развития в мрежата и активното разработване, което се осъществява на блокчейна, в дългосрочен план Cardano изглежда ще остане сред стабилните проекти в пространството.

Що се отнася до това, което е пред очите ни, а именно декември месец, на фона на благоприятните перспективи за алткойна не е изключено инвеститорския интерес в проекта да се възобнови и хората отново да започнат да наливат пари, което да доведе до евентуално повишение на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Тези шест алткойна са позиционирани за възход според Santiment

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че осем алткойна показват признаци на потенциално възходящо движение на цените си.

септември 28, 2023 15:00 2 мин. четене

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отбелязват ръст в цената; VC Spectra (SPCT) очаква 142% скок в предварителната продажба

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отскочиха през септември, след като преминаха през вълни на несигурност през 2023 г. Тези ценови скокове следват значителни развития в двата блокчейна.

септември 28, 2023 13:10 4 мин. четене

При SUI се наблюдават ценови колебания, a VC Spectra (SPCT) и PEPE запазват позитивността на пазара

Крипто пазарът преживява период на волатилност, като при топ алткойните се наблюдават значителни ценови колебания. При SUI (SUI), нова блокчейн платформа от първи слой, се наблюдават значителни ценови колебания през последните седмици.

септември 28, 2023 12:10 3 мин. четене

Tradecurve Markets (TCRV) набира $6.1 милиона, нов блокчейн на Shiba Inu (SHIB), а за Ethereum (ETH) предстои голямо движение

Tradecurve Markets набра $6.1 милиона, а Shib Association ще разработи нов Shiba Inu блокчейн. Фючърсен ETH ETF може да бъде одобрен скоро. 

септември 28, 2023 11:05 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.