Home

ByBit задмина Coinbase и вече е втората най-голяма крипто борса

26.06.2024 10:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ByBit задмина Coinbase и вече е втората най-голяма крипто борса

Според доклад на аналитичната компания Kaiko от октомври насам Bybit е надминала Coinbase по обем на търговията.

Стартирането на спот Биткойн ETF в САЩ значително увеличи обема на световната търговия с криптовалути, от което Bybit се възползва повече от другите борси.

В доклада се отбелязва, че от октомври насам пазарният дял на Bybit е скочил от 8% на 16%, като през март изпревари Coinbase и стана втората по големина борса след Binance. През този период глобалният пазарен дял на Coinbase отбеляза само незначително увеличение от 1%, въпреки че отчете по-добри приходи и печалби.

Kaiko отдава растежа на Bybit отчасти на ниските такси, които са привлекли повече търговци. Други борси като Binance и OKX също предлагат ниски такси и различни промоции, но въвеждането на нулеви такси за търговия с USDC през февруари 2023 г. от Bybit ѝ даде конкурентно предимство.

В доклада също така се подчертава, че растежът на Bybit се дължи на увеличената търговия с Биткойн и Етериум. През изминалата година пазарният дял на Bybit в тези два водещи дигитални актива е нараснал от 17% на 53%.

Освен това разширяващият се пазар на деривати на Bybit затвърди позицията ѝ на втория по големина пазар на инвестиционни крипто продукти след Binance през 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.