НАЧАЛО Други

Брутална разпродажба разтресе банковия сектор в САЩ

03.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Брутална разпродажба разтресе банковия сектор в САЩ

Акциите на регионалните банки в САЩ се възстановиха в петък след двудневен спад, предизвикан от опасенията за разочароващите приходи на New York Community Bancorp, което показва потенциални проблеми в по-широкия сектор.

Индексът KBW Regional Banking Index (.KRX) нарасна с 0.2%, с което сложи край на тридневната си серия от загуби.

Акциите на NYCB се възстановиха с 5% в петък след значителен спад от 45% през предходните две сесии. Агенция Fitch понижи дългосрочните рейтинги на банката от BBB на BBB-, позовавайки се на обезценки на кредити за търговски недвижими имоти (CRE) и увеличени провизии за кредитни загуби. Fitch също така подчерта действия, които засягат рентабилността на банката през 2024 г., като например по-високи нива на балансова ликвидност, изискващи увеличено финансиране на едро.

Анализаторите на Raymond James, участвали в уебинар с ръководството на NYCB, изразиха увереност в стабилните депозити на банката, като определиха акциите като привлекателни за по-агресивни инвеститори с по-дългосрочна перспектива. Положителният отговор на пазара на проблемите на NYCB намали опасенията на инвеститорите, което доведе до ръст на акциите на други средни по размер кредитори като Valley National Bancorp (VLY.O) и M&T Bank (MTB.N).

Решението на NYCB да увеличи провизиите за кредитни загуби, особено в портфейла си от недвижими имоти, подхрани опасенията за пазара на недвижими имоти. Анализаторите отбелязаха липсата на диверсификация на банката, като наблегнаха на прекомерната експозиция към кредити за търговски имоти в офиси и многофамилни сгради.

Въпреки тези предизвикателства японската Aozora Bank (8304.T) се сблъска с тригодишно дъно в Токио, след като направи значителни провизии за потенциални загуби по заеми за офиси в САЩ. Решението на Федералния резерв да поддържа стабилни лихвени проценти, съчетано с опасенията за инфлацията, накара трейдърите да коригират очакванията си за първото намаление на лихвите от март на май.

Положителните икономически данни от петък, показващи рязко нарастване на броя на работните места в САЩ и ускорен растеж на заплатите, успокоиха някои инвеститори. Брайън Джейкъбсън, главен икономист в Анекс Уелт Мениджмънт, отбеляза, че стабилният пазар на труда би могъл да смекчи опасенията от нарастващите фалити, особено в сектора на търговските банки.

Брендън Кофлин, ръководител на отдела за потребителско банкиране в Citizens Financial Group (CFG.N), омаловажи опасенията от разпространение на проблемите в банковата екосистема, като подчерта устойчивостта на по-широкия банков сектор въпреки неотдавнашните спадове на акциите.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.