НАЧАЛО Други

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

Въпреки че Ерик Балчунас от Bloomber спомена за това подаване в X (Twitter), официалното заявление все още не се е появило в публичната база данни на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) към момента на изготвяне на този доклад.

Според информацията подаденото заявление от Invesco и Galaxy Digital е в съответствие с по-широката тенденция на инвестиционни мениджъри, които търсят регулаторно одобрение за спот ETH ETF-и.

Само два дни преди това подаване, на 27 септември, Комисията по ценните книжа и борсите реши да удължи крайните срокове за предишните заявления за ETF, като определи нова дата – 26 декември. SEC обоснова това удължаване, като заяви, че се нуждае от повече време за задълбочена оценка на предложената промяна на правилата и свързаните с нея въпроси.

Въпреки че спот Етериум ETF може да не бъде наличен в близко бъдеще, такъв фонд, базиран на фючърси, може да стане реалност още през следващата седмица.

Стана ясно още, че на 28 септември инвестиционните посредници започнаха подготовка за интегриране на фючърсни продукти върху ETH в своите портфейли.

Например Valkyrie също навлиза на арената на фючърсните крипто ETF-и. Компанията за управление на активи ще осигури експозиция към фючърси върху Етериум чрез съществуващия си Bitcoin (BTC) Strategy ETF, сега ребрандиран като Valkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF.

Bitwise също направи крачки в тази област, като на 28 септември представи актуализиран проспект за своя ETF с равно тегло на фючърсите върху Биткойн и Етериум. Очаква се този ETF да стартира през следващата седмица.

Въвеждането на тези ETF-и би могло да окаже значително въздействие върху достъпността и приемането на Етериум, предоставяйки на инвеститорите регулирано и потенциално по-удобно средство за придобиване на експозиция към криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.