НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

Съоснователите на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман, които споделят акаунта, познат като “Negentropic” в X (Twitter), смятат, че DXY изглежда е достигнал своя връх.

DXY е измерител на стойността на щатския долар спрямо кошница от шест основни валути. Трейдърите следят отблизо DXY, тъй като по-слабият индекс предполага, че инвеститорите предпочитат рискови активи като акции и криптовалути пред долара.

DXY достига своя връх, което сигнализира за възможен край на консолидацията на Биткойн. Очаква се фойерверките при BTC и криптовалутите да започнат реално под 100 на DXY. Засега изглежда, че имаме връх при DXY, както се очакваше – и консолидацията при BTC от април насам е към края си. Напълно нова среда за BTC е на път да се разгърне. Предстоят нови върхове.

Гледайки графиката си, трейдърите изглежда смятат, че DXY формира тривълнов модел, обозначен като “A-B-C” вълна от теорията на вълните на Елиът. Те прогнозират, че DXY ще се потопи под 100 преди края на годината и ще завърши корекцията на С-вълната на ниво 89.34 през първата половина на следващата година.

Графиката на основателите също така прогнозира, че с понижението на DXY индексът iShares Russell 2000 ETF (борсово търгуван фонд), който представлява група от акции с малка пазарна капитализация, ще започне да се покачва.

По-рано трейдърите отбелязаха как силата на DXY нараства и оказва натиск за понижаване на Биткойн (BTC):

Доларът се завръща. Индексът на силата на долара достигна най-високата си точка от почти една година. Това, противно на широко разпространеното мечешко мнение за долара, представлява стабилна промяна, която сега навлиза във фаза на потенциална консолидация.

DXY трябва да се охлади и да тества отново предишната съпротива като потенциална подкрепа за възстановяването на BTC. И все пак, по-голямата пазарна ликвидност има тенденция да бъде от полза за BTC в дългосрочен план, тъй като инвеститорите търсят алтернативни активи, за да се предпазят от забавения икономически растеж.

Те се позоваха и на прогнозата на макроексперта Хенрик Зеберг, че пикът на DXY ще бъде около нивото 106 преди корекция.

Предстоящото обръщане на DXY, което Хенрик Зеберг прогнозира, може да се окаже двигател на предстоящото рали при BTC. Корекцията при Биткойн от април 2023 г. насам изглежда е към своя край.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога”
  1. Бах Ганьо,

    Пълни глупости, това всеки може да си предвижда колкото си иска,” а дано, ама надали” :))))

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.