НАЧАЛО Други

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

23.02.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

Според Борхес Русия гледа на своето председателство на БРИКС като на възможност да се застъпи за диалога и мира, като се има предвид значителната ѝ роля в международните дела. Очаква се това лидерство да постави началото на период на активно участие в групата.

Що се отнася до приоритетите на Бразилия и другите страни членки, Борхес подчерта колективния ангажимент за насърчаване на мирен, многостранен свят и решаване на въпроси като икономическото развитие, социалния напредък и изменението на климата.

Предвижда се сътрудничество в различни сектори, включително икономика, чиста енергия и култура.

Включването на нови членове отразява нарастващия интерес към БРИКС и засилва неговото икономическо и политическо влияние в световен мащаб.

Въпреки това Борхес отбеляза потенциалните предизвикателства при постигането на консенсус, особено по въпроси, свързани с културата и енергетиката, предвид различните профили на страните членки.

Борхес изтъкна разнородния характер на БРИКС, включващ различни географски, културни и религиозни среди.

Въпреки че тези различия могат да представляват предизвикателство, те също така предоставят възможности за взаимно разбирателство и сътрудничество, съобразени с общата цел за създаване на по-справедлива и демократична международна система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.