НАЧАЛО Други

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

03.05.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

Тази инициатива възниква на фона на опасенията относно въздействието на санкциите на САЩ върху страни като Русия и други нововъзникващи икономики.

С надвисналата опасност задаващите се икономически последици много нации в Азия, Африка и Латинска Америка обмислят намаляване на зависимостта си от щатския долар.

Южноафриканският посланик в Китай Сиябонга Сиприан Квеле призна в интервю постигнатия напредък към обща валута на БРИКС.

Той подчерта усилията на алианса за насърчаване на използването на местни валути сред държавите-членки, с цел смекчаване на рисковете, свързани с прекомерната зависимост от щатския долар.

Преди официалното въвеждане на валутата на БРИКС, страните членки активно насърчават търговията в местни валути.

Посланик Квеле разкри планове за среща между финансовите министри през май за допълнително обсъждане на тази валутна инициатива.

Предстоящата среща на върха на БРИКС, насрочена за октомври 2024 г. в руския регион Казан, обещава да разкрие повече подробности за това начинание за валута.

Трябва да се отбележи, че в срещата на върха ще участват девет страни-членки, отбелязвайки разширяването на алианса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.