НАЧАЛО Други

БРИКС ускорява усилията за дедоларизация през 2024 г

28.04.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС ускорява усилията за дедоларизация през 2024 г

В значителен ход BRICS засилва усилията за намаляване на зависимостта от щатския долар в глобалната търговия и транзакции през 2024 г.

Алиансът дава приоритет на използването на местни валути за укрепване на местните икономики и бизнеси, като се застъпва за трансгранични транзакции да се уреждат в не -доларови деноминации.

Инициативата за дедоларизация, набираща сила в световен мащаб, има за цел да намали зависимостта на развиващите се страни от долара.

Наскоро членовете на БРИКС Китай и Русия подписаха търговско споразумение на стойност $260 милиарда, като се ангажираха да извършват транзакции в съответните си валути, а не в щатски долари.

Съгласно споразумението 95% от търговията на обща стойност $260 милиарда ще бъде уредена в китайски юани, а останалите 5% ще бъдат разделени между руската рубла и еврото.

Този ход подчертава решимостта на БРИКС да напредне в програмата за дедоларизация и нейното потенциално въздействие върху глобалната финансова динамика.

Анализаторите подчертават значението на това развитие, като прогнозират вълнообразен ефект в други развиващи се страни, свързани с БРИКС. Ако повече нации приемат подобни мерки, щатският долар може да се сблъска с повишен натиск, променяйки финансовия пейзаж през идните години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “БРИКС ускорява усилията за дедоларизация през 2024 г”
  1. След Атома няма да са нужни пари за никой..
    Крипто рекламата на вашият руско китайски БРИКС е излишна…
    От БРИКС нищо няма да излезе…фашкии руско китайски …

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.