НАЧАЛО Други

БРИКС: Съюзът изпрати първите покани за предстоящата среща на върха

25.05.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Съюзът изпрати първите покани за предстоящата среща на върха

Предстоящата среща на върха на БРИКС през 2024 г. в Казан, Русия, е важно събитие, тъй като блокът отправя покани към потенциални нови членове.

Руският президент Владимир Путин покани краля на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа, който веднага прие поканата. Посещението на крал Хамад в Москва включва дискусии с президента Путин и подписване на документи за присъединяване, което отразява нарастващия интерес на Бахрейн към инициативата БРИКС и връзките му с Русия. Възможно е Бахрейн дори да бъде разгледан за членство в алианса тази есен.

Блокът БРИКС се стреми към по-нататъшно разширяване, желаейки да покани повече държави на срещата на върха, за да оцени потенциалните нови членове за разширения БРИКС+.

След приемането на четирима нови членове по-рано през 2024 г. алиансът е готов за по-нататъшно разрастване. Множество държави от Африка, Азия, Южна Америка, Близкия изток и Европа вече са изразили интерес да се присъединят към БРИКС, очаквайки покани за срещата на върха.

Страните, които се стремят да се присъединят към БРИКС, са в съответствие с мисията на блока за дедоларизация – ключова цел, насочена към намаляване на зависимостта от щатския долар в световната търговия. Усилията на блока за популяризиране на алтернативни валути, като например местни валути или нова валута на БРИКС, имат за цел да създадат нова световна резервна валута, която да надмине щатския долар.

Срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе през октомври в Татарстан, Русия, обещава да бъде важно събитие, което ще определи бъдещата траектория на икономическия блок и може да приветства нови членове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.