НАЧАЛО Други

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

За щастие вече е потвърдено, че срещата на върха на БРИКС през 2023 г. наистина ще се проведе в Йоханесбург, Южна Африка.

Южноафриканският министър на финансите Наледи Пандор потвърди това, като уточни, че срещата на върха е насрочена за август. Това решение е взето след съобщения, според които са били разглеждани алтернативни места, както се посочва в доклад на Bloomberg.

Първоначално беше издадена заповед за арест на руския президент Владимир Путин, което повдигна въпроси относно мястото на срещата на върха. Впоследствие обаче южноафриканското правителство му предостави дипломатически имунитет, което намали опасенията относно заповедта за арест на Международния наказателен съд (МНС).

Значението на срещата на върха на БРИКС през 2023 г. не може да бъде надценено, особено поради участието на различни държавни глави от блока. Тя предоставя възможност за участие в ключови дискусии по теми като разширяването и потенциала за алтернативна валута.

Въпреки това през последните дни се появиха въпроси относно пригодността на избраното място за провеждане на срещата на върха. Заповедта за арест на президента Путин, издадена от Международния наказателен съд, е в центъра на вниманието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.