НАЧАЛО Други

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

04.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива известност, докато Съединените щати се борят с икономически предизвикателства.

На фона на опасенията относно задаващата се рецесия и растящия дълг, експертите предупреждават относно липсата на плавен икономически преход за САЩ.

В интервю за Fox Business, Даниел ДиМартино Буут, главен стратег в QI Research, подчерта крехкостта на американската икономика, като посочи съществуващите условия на рецесия и влошаващите се показатели за заетостта.

Едновременно с това алиансът БРИКС разширява влиянието си, като наскоро прие няколко нови държави-членки, отбелязвайки значително развитие от 2001 г. насам. Това разширяване придружава засилените усилия за намаляване на зависимостта от щатския долар, сигнализирайки за промяна в глобалната икономическа динамика.

Експерти предполагат, че САЩ вече се борят с рецесия, изострена от нарастващите нива на дълга. Буут наблегна на икономическите предизвикателства, породени от намаляващите перспективи за работа и нарастващото дългово бреме.

Въпреки незначителното увеличение на броя на работните места през март, данните за безработицата се повишиха, достигайки 1.7 милиона през февруари според Бюрото по трудова статистика. Буут подчерта значението на тенденциите в заетостта при оценката на икономическото здраве, отбелязвайки продължаващите съкращения, докладвани по време на съобщенията за корпоративните печалби.

Комбинацията от несигурност в областта на заетостта и нарастващи нива на дълга представляват значителни пречки за икономиката на САЩ. Буут подчерта значителния федерален дълг, който според нея източва ресурси от частния сектор.

Говорейки за необходимостта от фискална дисциплина, Буут подчерта важността на намаляването на националните разходи за стимулиране на растежа на частния сектор. Постигането на тази цел обаче се усложнява от опасенията относно стабилността на долара, инфлационния натиск и международните усилия за ограничаване на използването му в световната търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.