НАЧАЛО Други

БРИКС: САЩ се опитва да създаде конфликт сред държавите, които се противопоставят на долара

14.03.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: САЩ се опитва да създаде конфликт сред държавите, които се противопоставят на долара

Постиженията на БРИКС в областта на растежа, разширяването и усилията за елиминиране на доларизацията предизвикват загриженост от страна на САЩ, смята Сергей Рябков, виден руски дипломат.

Рябков подчерта, че е важно БРИКС да се предпази от външен натиск, целящ да наруши хармонията между държавите членки. Макар да се въздържа от директни обвинения, Рябков намекна за интересите на Запада и за опитите да се подкопаят БРИКС и неговите цели чрез подклаждане на вътрешни конфликти.

По време на брифинг за пресата Рябков подчерта необходимостта от защита на БРИКС от вредни външни влияния, като се използва колективната ѝ устойчивост. Той посочи западни източници, намеквайки за американско участие, които според него активно търсят уязвими места, за да сеят разделение в БРИКС.

Рябков осъди подобна тактика на разделение като “вредна”, като предупреди, че Америка може да продължи да полага усилия за подклаждане на размирици. Той изтъкна, че БРИКС се развива и разширява под непрекъснат контрол от страна на противниците, което предполага съгласувани усилия за използване на слабости и подклаждане на раздори.

Глобалният обхват на БРИКС има за цел да убеди развиващите се страни да преминат от зависимост от щатския долар към местни валути, което потенциално може да повлияе на различни сектори в САЩ.

Опитният руски дипломат предупреди да не се подценяват възможностите на Америка и нейните западни съюзници да сеят раздор в БРИКС. Той подчерта, че е важно развиващите се страни да не подценяват способността на Америка да обтяга дипломатическите връзки.

Въпреки това Рябков изрази увереност в устойчивостта на БРИКС срещу външна намеса, като се позова на стабилната ѝ дипломатическа инфраструктура и богатия ѝ опит в справянето с подобни предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.