НАЧАЛО Други

БРИКС: САЩ ще фалира според милиардера Илон Мъск

13.03.2024 18:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: САЩ ще фалира според милиардера Илон Мъск

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, изрази скептицизъм по отношение на бъдещето на щатския долар.

В поредица от туитове милиардерът предприемач разкритикува американските политици за начина, по който управляват икономиката и финансите на страната.

Притесненията на Мъск се повтарят с тези на страните от БРИКС, които също посочват подобни проблеми като причина да се дистанцират от американската валута.

Тези опасения включват прекомерното харчене, надхвърлянето на кредитните лимити, неконтролируемия и нарастващ дълг, възлизащ на $34.3 трилиона, както и непрекъснатото печатане на валута както в страната, така и в чужбина.

Държавите от БРИКС се опасяват, че поддържането на резерви в щатски долари може да се отрази неблагоприятно на икономиките им, ако финансовото положение на Америка се влоши още повече.

Мъск предупреди, че ако свръхразходите не бъдат незабавно ограничени, Америка е изправена пред риск от банкрут.

Освен това Мъск с чувство за хумор сподели картинка, оприличаваща щатския долар на меме монета от крипто пазара с неограничено предлагане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “БРИКС: САЩ ще фалира според милиардера Илон Мъск”
  1. Бай Милен,

    “Когато Империята започне да умира – умира 300 години”! /Реплика от филма “Време разделно” /. Има време, ако до тогава светът не е умрял!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.