НАЧАЛО Други

БРИКС: Ролята на дигиталният юан като алтернатива на долара

октомври 31, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ролята на дигиталният юан като алтернатива на долара

Икономическата коалиция БРИКС работи активно за намаляване на зависимостта си от щатския долар, като значителен тласък й дава дигиталния юан.

Неотдавнашният напредък в развитието на дигиталния юан даде възможност на алианса и неговите членове да си представят бъдеще, по-малко обвързано с щатския долар, което показва промяна в глобалната икономическа динамика.

Ключов момент настъпи, когато PetroChina наскоро проведе международна търговия със суров петрол, използвайки дигитален юан. Това, заедно с въвеждането на BRICS Pay, сигнализира за преминаване към дигитализирано бъдеще на коалицията и за потенциално намаляване на зависимостта от местните валути. Следователно алиансът БРИКС ускорява стремежа си към многополюсен световен ред.

На годишната среща на върха през 2023 г. алиансът БРИКС демонстрира амбицията си да расте и да разширява влиянието си, като покани шест нови държави, сред които Саудитска Арабия, Иран, Египет, Аржентина, ОАЕ и Етиопия, да се присъединят към редиците му. Това разширяване има за цел да диверсифицира икономическата сила на алианса и да оспори глобалното господство на щатския долар.

Дигиталният юан се очертава като според мнозина обещаваща алтернатива на щатския долар за БРИКС, предлагайки осезаем път към бъдеще, в което доларът не доминира толкова много. Успешното интегриране на дигиталния юан в международната търговия, заедно с иновативната платформа BRICS Pay, демонстрира потенциала на блокчейн технологията да революционизира глобалните финанси.

Тези развития представляват значителна стъпка към намаляване на западното влияние в световните икономически дела. Емблематичната търговия с петрол, осъществена с помощта на дигиталния юан, не е просто транзакция; тя е доказателство за функционалността и надеждността на дигиталната валута на международната сцена. Същевременно BRICS Pay подчертава неизползвания потенциал на дигиталните финанси, полагайки основите на бъдещи постижения.

През предходната година дискусиите за потенциална алтернативна валута на БРИКС, подкрепена със злато, привлякоха вниманието на световната общественост. Тези стъпки в областта на дигиталните финанси насочват алианса към по-стабилно и сигурно бъдеще, като засилват капацитета му да оспори господството на долара.

Приемането на дигитални активи от коалицията БРИКС може да възвести началото на нова ера в световната икономика. Обединявайки усилията си и използвайки силата на дигиталните валути, тези нации имат уникалната възможност да оспорят господството на американския долар по начин, който досега се смяташе за неправдоподобен.

По същество дигиталният юан играе ключова роля в амбициозното начинание на БРИКС да оспори превъзходството на долара. Тъй като алиансът разширява и диверсифицира икономическия си портфейл, използването на дигитални валути се оказва фактор, който променя правилата на играта, създавайки предпоставки за многополюсен световен ред и разхлабвайки влиянието на щатския долар върху световните финанси. Икономическият съюз БРИКС не само си представя бъдещето, което не зависи толкова от американския долар, но и активно го формира.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.