НАЧАЛО Други

БРИКС: Путин отново бе избран за президент на Русия

18.03.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Путин отново бе избран за президент на Русия

В разгара на своето председателство на БРИКС 2024 Владимир Путин си осигури преизбирането за президент на Русия.

Путин излезе победител с внушителните 87% от крайния вот, което му гарантира пети пореден мандат на президентския пост в Москва.

Официални лица съобщават, че на тези избори е отчетена най-високата избирателна активност от 1991 г. насам, което е сигнал за огромна обществена подкрепа за завръщането на Путин на власт. Победата му надминава предишния му мандат през 2018 г., когато той получи 77% подкрепа, както показва излъченото социологическо проучване.

Икономическият съюз БРИКС отбеляза значителен растеж и успех през 2023 г., като засили значението си на световната сцена чрез различни инициативи за растеж и усилия за дедоларизация. С оптимистични очаквания за продължаване на успеха колективът навлиза в 2024 г. с големи амбиции.

Приемствеността в председателството на БРИКС през 2024 г. остава непроменена, като Владимир Путин е преизбран за президент на Русия. Този резултат беше широко очакван, като екзитполовете прогнозираха победата на Путин с рекордните 87%, както съобщава Bloomberg.

Предстоящият пети мандат на Путин затвърждава позицията му на най-дългогодишния руски лидер след Йосиф Сталин.

Резултатите от изборите оставиха петима други кандидати с минимална подкрепа, като всеки от тях получи не повече от 5% от гласовете. Преизбирането на Путин гарантира продължаването на усилията му в Украйна и предизвикателството му към западното господство чрез алианса БРИКС. Председателството на Русия ѝ дава възможност да бъде домакин на дългоочакваната среща на върха през 2024 г. в Казан.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.