Home

БРИКС: Прогноза за доминацията на долара от топ банка

16.06.2024 9:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Прогноза за доминацията на долара от топ банка

HSBC сподели прогнозата си за бъдещето на щатския долар на фона на усилията на алианса БРИКС да оспори статута му на световна резервна валута.

Въпреки тези усилия главният анализатор на стоките в HSBC Securities Джеймс Стийл остава уверен в устойчивостта на долара. Говорейки пред Bloomberg, Стийл подчерта, че щатският долар е претърпял само незначителни спадове в резервите и остава до голяма степен безспорен.

Централните банки на БРИКС и други развиващи се нации диверсифицираха своите резерви далеч от щатския долар, особено чрез натрупване на злато от 2022 г. насам.

Тази промяна последва санкциите на САЩ срещу Русия, членка на БРИКС, след нейното нахлуване в Украйна. Стийл обаче подчерта, че тази тенденция няма да повлияе значително на перспективите на долара.

Той уверено прогнозира, че щатският долар ще запази господството си като световна резервна валута през следващите 20 години, вероятно дори повече. Той заяви: „Ние не вярваме, че ще има загуба на суверенитет на щатския долар, що се отнася до световната резервна валута, през следващите 10, 20 години, доколкото можем да видим.“

Анализът на HSBC заключава, че въпреки усилията за дедоларизация на БРИКС, местните валути едва ли ще надминат доминирането на щатския долар на световния пазар поне през следващите две до три десетилетия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.