НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньори съдят администрацията на Байдън – ето защо

24.02.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньори съдят администрацията на Байдън – ето защо

Коалиция от миньори на Биткойн е започнала съдебни действия срещу администрацията на Байдън във връзка с неотдавнашното ѝ искане за данни за потреблението на енергия в индустрията.

Изразявайки загриженост относно потенциалните неблагоприятни последици за бизнеса, включително разкриването на защитена и чувствителна информация, майнинг компания и свързаната с нея търговска група оспорват искането на администрацията.

С цел да оспорят директивата на администрацията, Тексаският съвет за блокчейн и Riot Platforms, популярна майнинг компания, са подали петиция във федерален съд в Тексас, с която искат да спрат разпространението на проучването, споделено от Министерството на енергетиката на САЩ.

Стартиралото наскоро проучване, проведено от Администрацията за енергийна информация (EIA), има за цел да проследи колебанията в използването на енергия, свързани с дейностите по добив на криптовалути, и да посочи географските райони, в които се наблюдава значителен ръст на добива, заедно с енергийните източници, използвани за тези операции.

В иска се твърди, че операциите по добив на BTC допринасят за стабилността на мрежата поради способността им бързо да прекратяват дейността си при необходимост, като по този начин смекчават скоковете в търсенето на енергия при екстремни метеорологични явления.

Следователно ищците твърдят, че тези операции не следва да бъдат обект на контрол от страна на EIA. Освен това те твърдят, че проучването не е било достатъчно предварително публично оповестено, като по този начин се застъпват за постоянна забрана на искането за данни на ОВОС, докато не бъдат спазени надлежните правни процедури.

В изявлението си ищците характеризират ситуацията като емблематична за порочни правителствени процедури, измислена спешност и натрапчиви практики за събиране на данни.

Към момента нито ОВОС, нито администрацията на Байдън са публикували отговор на правното предизвикателство, отправено от Биткойн миньорите и свързаната с тях търговска група.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.