НАЧАЛО Други

БРИКС: Още една държава обърна гръб на долара при вноса

28.05.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Още една държава обърна гръб на долара при вноса

В сряда Малдивите съобщиха, че Индия и Китай са се договорили да си сътрудничат за улесняване на плащанията за внос в съответните им валути вместо в щатски долари. Очаква се този ход да помогне на Малдивите да спестят почти 50% от годишната си сметка за внос от двете държави.

Правителството на Малдивските острови потвърди, че двама от членовете на блока БРИКС – Китай и Индия, ще използват местна валута за търговия, като се откажат от долара.

Предлагането на трансгранични транзакции по този начин може да допринесе за укрепване на местните икономики в развиващите се страни.

Индия и Китай ще работят заедно, за да заобиколят долара, като позволят на Малдивите да плащат за вноса в местните си валути, се посочва в изявлението на правителството. Новата търговска сделка е в съответствие със стремежа на БРИКС към дедоларизация.

По време на пресконференция министърът на икономическото развитие на Малдивите Мохамед Саид отбеляза, че островите все още не са обсъждали използването на криптовалути като например Биткойн за каквито и да било транзакции.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.