Home

БРИКС: Обемът на търговията между Китай и Русия нараства с над 40%

15.05.2023 17:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Обемът на търговията между Китай и Русия нараства с над 40%

Скорошните търговски данни, публикувани от Генералната митническа администрация на Китай показват, че икономическите отношения между Китай и Русия бързо се развиват, като износът на стоки между двете страни значително се е увеличил.

Обемът на търговията между Русия и Китай от януари до април 2023 г. достигна $73.15 милиарда, което представлява ръст от 41.3% в сравнение със същия период на предходната година.

Данните разкриват, че вносът на Китай в Русия се е увеличил с 67.2% през първите четири месеца на 2023 г., достигайки $33.69 милиарда, докато износът на Русия за Китай също се е увеличил с 24.8% до $39.46 милиарда.

През април двете страни са разменили стоки на стойност $19.23 милиарда, като Русия е изнесла стоки за Китай на стойност $9.61 милиарда. Тези данни показват, че двустранните икономически връзки между двете страни се задълбочават и разширяват в различни сектори.

Според информацията обемът на търговията между Русия и Китай нараства стабилно през последните години.

През 2022 г. обемът на търговията между двете страни се е увеличил с 29.3% и е достигнал рекордните $190.27 милиарда, което показва, че икономическото партньорство между двете държави придобива все по-голямо значение.

Разрастването на търговските и икономическите връзки между Русия и Китай се улеснява от нарастващото търсене на енергийни и природни ресурси от Китай, както и от увеличаващото се предлагане на високотехнологични продукти от Русия.

Двете страни също така проучват нови области на сътрудничество в областта на технологиите, инфраструктурата и финансите. Китайският президент Си Дзинпин постави нова цел за увеличаване на търговията между двете страни до $250 милиарда годишно.

Това показва, че Китай възприема Русия като важен партньор в усилията си да разшири влиянието си в световната икономика.

Китайското правителство активно насърчава инициативата “Пояс и път” – мащабен инфраструктурен проект, който има за цел да свърже Китай с Европа и други части на Азия чрез мрежа от пътища, железопътни линии, пристанища и други инфраструктурни проекти.

Географското положение на Русия и огромните ѝ ресурси я превръщат в ключов партньор на Китай за постигането на тази амбициозна цел.

В заключение, неотдавнашният скок в търговията между Китай и Русия показва нарастващите икономически връзки между двете страни. Очаква се разширяването на икономическото сътрудничество между Китай и Русия да окаже положително въздействие върху световната икономика и да допринесе за развитието на участващите региони и държави.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.