Home

БРИКС навлиза в Биткойн майнинга с ново партньорство на Китай

14.02.2024 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС навлиза в Биткойн майнинга с ново партньорство на Китай

Етиопия, най-новото попълнение в алианса БРИКС, наскоро сключи споразумения с Китай за добив на Биткойн.

В стремежа си да привлече чуждестранни инвестиции етиопската държавна електрическа компания въведе икономически ефективни варианти на хидроенергия. Този ход привлече интереса на Китай, което доведе до подписването на споразумения за добив на Биткойн между двете държави.

Решението на Етиопия да даде приоритет на икономическите интереси пред опасенията за околната среда бележи значителна промяна в рамките на алианса БРИКС, като Етиопия се очертава като обещаващ център за дейности по добив на Биткойн.

Според доклад на Bloomberg 19 Биткойн миньора от Китай вече са си осигурили електрозахранване за дейността си в Етиопия, като само две от тях не са с китайски произход.

Въпреки това строгите разпоредби, наложени от етиопското правителство, изискват всички предприятия за добив на BTC да получат официално одобрение преди започване на дейността.

Немо Семрет, главен изпълнителен директор на QRB Labs, признава предизвикателствата, породени от регулаторната рамка на Етиопия, като подчертава, че са необходими големи усилия за получаване на правителствени разрешения за нови сектори като добива на Биткойн.

Макар че понастоящем Китай е водещ в създаването на партньорства с Етиопия в този сектор, има потенциал и други държави от БРИКС да последват примера, което потенциално ще разшири влиянието на алианса в глобалната индустрия за добив на Биткойн.

Това развитие би могло да представлява конкуренция и за Тексас, известен като основен център за добив на Биткойн, на който се пада половината от световната майнинг дейност и значителна част от енергийното потребление на щата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Питър Бранд сподели своята меча прогноза за Биткойн

Въпреки неутралните настроения на пазара на криптовалути, някои анализатори прогнозират мечи тренд за Биткойн (BTC).

21.07.2024 22:00 2мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.