НАЧАЛО Други

БРИКС: Милиардер отправи сериозно предупреждение за САЩ

15.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Милиардер отправи сериозно предупреждение за САЩ

Тъй като алиансът БРИКС все повече се ангажира с дедоларизацията, възникват опасения за потенциални банкови фалити в Съединените щати.

Бари Стернлихт, главен изпълнителен директор на Starwood Capital, прогнозира обезпокоителна тенденция, предвиждайки седмични сривове на регионални банки поради фактори като високи лихвени проценти и инфлация.

Тази прогноза добавя към съществуващите притеснения относно дълговата криза в САЩ и отслабването на глобалното господство на щатския долар.

Нарастващото влияние на блока БРИКС в глобалната икономика, насочено към установяване на многополюсен свят, доведе до отклоняване от щатския долар в международната търговия.

Лятната прогноза на Стернлихт подчертава потенциалните разклонения, предполагайки вълна от банкови фалити, които биха могли сериозно да засегнат икономиката на САЩ.

Миналогодишният колапс на First Republic Bank, с над $6 милиарда в активи, засили опасенията покрай предупреждението на Стернлихт.

Надвисналата заплаха се изостря от продължаващи предизвикателства като високи лихвени проценти и инфлация, като Федералният резерв не показва незабавни признаци за намаляване на лихвените проценти.

На фона на нарастващия федерален дълг и несигурността около щатския долар, перспективите за Съединените щати изглеждат все по-несигурни, особено в критичната година на президентските избори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.